Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

NET is de afkorting van Narratieve Exposure Therapie. NET is een therapie voor mensen die gedurende langere tijd heftige gebeurtenissen hebben meegemaakt. Zoals misbruik, mishandeling of vaker pesten. Als de gebeurtenis(sen) niet goed worden verwerkt kan iemand er elke dag last van hebben. Bijvoorbeeld door het steeds opnieuw te beleven of juist alles te vermijden wat met de gebeurtenissen te maken heeft. Ook een negatieve stemming, slaapproblemen en snel boos worden kan erbij horen. Dat noemen we traumatische ervaringen. 

Hulp bij traumatische ervaringen

NET is een behandeling voor mensen met traumatische ervaringen. U praat met de behandelaar over uw levensverhaal. De gesprekken gaan over fijne gebeurtenissen in uw leven. Over heftige gebeurtenissen. En over herinneringen die met de traumatische ervaringen te maken hebben. Samen geeft u alle gebeurtenissen een plek. Ook de traumatische ervaringen krijgen een plek in uw geheugen, zonder dat u er voortdurend aan denkt.  

Wat levert het op?

Door Narratieve Exposure Therapie worden herinneringen minder heftig. U kunt gemakkelijker aan de gebeurtenis(sen) terugdenken en erover praten. Daardoor heeft u er in het dagelijks leven minder last van. 

Praktische zaken

NET wordt gegeven bij het Traumacentrum van GGZ Drenthe in Beilen. De behandeling bestaat uit ongeveer tien gesprekken van anderhalf uur. 

Een vraag stellen aan het Traumacentrum

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.