Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

FACT is een behandeling aan huis voor mensen met ernstige psychiatrische problemen, die vaak problemen hebben op meerdere levensgebieden. FACT betekent Flexible Assertive Community Treatment. Uitgangspunt is dat mensen meer grip krijgen op hun dagelijks leven. De behandeling gaat over het verminderen van psychische klachten en ondersteuning om kwaliteit van leven terug te vinden, te behouden en te vergroten.  

Een FACT-team bestaat uit hulpverleners met allemaal hun eigen deskundigheid, zoals een psychiater, psycholoog, verpleegkundig specialist en ervaringsdeskundigen. Hulp van het FACT-team wordt geboden in de woon- of leefomgeving van de patiënt en gebeurt in samenwerking met naastbetrokkenen. Het FACT-team werkt ook samen met andere organisaties en zorginstellingen in uw dorp, stad of wijk, zoals de woningbouwvereniging, de gemeente en andere organisaties op het gebied van dagbesteding en beschermd wonen. 

Wat levert FACT op?

Het doel van FACT is dat mensen volwaardig kunnen meedoen in de samenleving. Dat betekent omgaan met de kwetsbaarheid voor psychiatrische problemen. Maar ook wonen, werken, sociale contacten en een plezierige vrijetijdsbesteding hebben. 

Praktische zaken bij hulp aan huis

Voor FACT komen hulpverleners van GGZ Drenthe bij u thuis. Hoe vaak de huisbezoeken zijn, verschilt van iedere week tot meerdere keren per week of zelfs dagelijks. Dat hangt af van uw persoonlijke situatie en uw problemen. Als het goed gaat, komen de hulpverleners minder vaak en als het slechter gaat, wat vaker. Familie, buren, vrienden of andere naasten worden in overleg met u bij de behandeling betrokken. Zij kunnen bijvoorbeeld opletten wanneer het slechter of beter gaat met een patiënt. 

GGZ Drenthe werkt samen met andere zorginstellingen, huisartsen, verzekeraars en gemeenten in Optimaal Leven

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.