Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

3MDR wordt door GGZ Drenthe ingezet bij mensen met een trauma ontstaan tijdens de uitoefening van hun beroep. De behandeling is een combinatie van virtual reality, EMDR, muziek en lopen op een loopband. 

U loopt op een loopband met rondom grote schermen. U loopt richting de zelfgekozen foto’s die doen denken aan uw traumatische gebeurtenis(sen). Aan het begin van de behandelsessie wordt er muziek afgespeeld die u doet denken aan de ingrijpende gebeurtenissen die u heeft meegemaakt. Aan het einde van de sessie wordt opnieuw muziek gedraaid. Ditmaal luistert u naar muziek dat u doet denken aan iets plezierigs en aan het hier-en-nu. De behandelaar vraagt de foto’s te beschrijven en aan te geven wat het met u doet. Na elke foto volgt u een heen-en-weer bewegende bal op het scherm.

Wat levert het op?

3MDR wordt op dit moment wetenschappelijk onderzocht. Dat gebeurt bij patiënten met traumaklachten die nog geen traumabehandelingen, zoals EMDR, hebben afgerond. Met de nieuwe 3MDR therapie kunnen uw klachten mogelijk sneller verminderen.

Praktische zaken

3MDR is een nieuwe, intensieve behandeling en vindt plaats in het kader van wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met Centrum ’45. Daarbij wordt onderzocht of en in welke mate deze behandeling werkt. Deelnemers aan het onderzoek krijgen vooraf een intakegesprek en een psychologisch onderzoek. Daarna ontvangt u óf 3MDR óf gangbare traumabehandeling. Tijdens en na de behandeling krijgt u in totaal vier psychologische onderzoeken. Daarnaast vult u vanaf de start van uw therapie wekelijks een korte vragenlijst in. Een 3MDR behandeling duurt in totaal tien weken.

Meer informatie over 3MDR

Bent u geïnteresseerd in deelname aan het onderzoek? Laat het uw behandelaar weten. 

Folder

Folder 3MDR bij GGZ Drenthe

3MDR staat voor Multi-modular Motion-assisted Memory Desensitization and Reconsolidation. 

De beschrijving van 3MDR geeft een algemeen beeld van de behandeling. Vraag uw behandelaar voor meer informatie.