Spring naar navigatie Spring naar inhoud

De gevolgen van psychische problemen maken het moeilijker dagelijkse dingen te doen, of relaties op te bouwen. Erbij horen en gewoon meedoen in de maatschappij, dat is waar het om draait in het leven. Bijvoorbeeld met werk, studie, sport en sociale contacten. 

Als dat niet vanzelf lukt, kan GGZ Drenthe u helpen bij het opnieuw inrichten van uw leven. Uw doelen en wensen zijn het uitgangspunt. We kijken naar wat u allemaal nog wél kunt en niet alleen naar uw beperkingen. Samen werken we aan herstel en kwaliteit van leven.

Samenwerking in de regio
We werken nauw samen met huisartsen, andere zorgverleners en met gemeenten en organisaties in de wijk, dorp of stad. Dat doen we om de hulp en ondersteuning optimaal op elkaar af te stemmen, zodat u bijvoorbeeld gemakkelijk naar GGZ Drenthe kunt worden doorverwezen als de problemen erger worden, of als u na een behandeling bij GGZ Drenthe een andere vorm van hulp nodig heeft. En we maken gebruik van elkaars deskundigheid, zoals voor mensen met psychische problemen in combinatie met een verslaving of een verstandelijke beperking, of in de ouderenzorg. Bij acute ernstige psychiatrische problemen kunt u, na verwijzing door uw (huis)arts of behandelaar, terecht op de Spoedpoli. Dat is een samenwerkingsverband tussen GGZ Drenthe, politie en ambulancezorg.

Onze behandelvormen

Wij voeren Basis GGZ en Specialistische GGZ uit in de volgende vormen:

IndividueelGroepOpnameOnline

Hulp aan kinderen

Psychische problemen bij kinderen kunnen lastig zijn. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders, vriendjes of school. GGZ Drenthe kan kinderen met psychische problemen helpen. Op verwijzing van uw huisarts kunnen u en uw kind bij GGZ Drenthe terecht. Wij zijn gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg, óók voor kinderen.

Heeft uw kind hulp nodig van GGZ Drenthe? Bekijk dan samen de film. Daarin leggen we op een eenvoudige manier uit hoe het bij ons gaat.

Familie en naasten

Wanneer u voor het eerst te maken krijgt met psychische problemen van een familielid, kan dat vragen, angst en onzekerheid oproepen. U krijgt te maken met een persoon die verandert en soms moeilijk te bereiken of te begrijpen is. Vaak duurt het een tijdje voordat een diagnose gesteld is en de hulpverlening op gang komt. Maar ook na jaren kunt u nog steeds schrikken of bang worden als u zich realiseert dat het (weer) mis gaat. GGZ Drenthe probeert familieleden en naastbetrokkenen zo goed mogelijk te informeren, te betrekken en te ondersteunen. 

Voor familie

Behandelingen

Crisis volwassenen en ouderen

Binnen kantoortijden (08.30 – 17.00 uur)

Neem contact op uw behandelaar of een vervanger.

Buiten kantoortijden en in het weekend

Bel met (0592) 33 48 00

Nieuwe patiënten
Neem contact op met de huisarts of de huisartsenpost.

Bent u verwijzer?

Bel het spoednummer (7x24 uur bereikbaar, alleen beschikbaar voor verwijzers)

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.