Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Bij een groepsbehandeling staat het onderlinge contact centraal. Dit gebeurt onder begeleiding van een behandelaar. Tijdens de bijeenkomsten kunnen mensen met soortgelijke klachten ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Dit gaat via het voeren van gesprekken. Soms kan gekozen worden voor een gezamenlijke activiteit, zoals beeldende therapie.

Hoe lang een groepsbehandeling duurt, hangt af van de aard en intensiteit van uw klachten. Meer informatie over uw behandeling leest u in uw behandelplan. Groepsbehandeling is er ook in de vorm van dagbehandeling. Een dagbehandeling kan bestaan uit één of meerdere dagen/dagdelen. Bij meerdere dagen of dagdelen noemen we het deeltijdbehandeling.

Groepsbehandeling kan ook in cursusvorm worden gegeven. Op de cursus leert u meer over uw psychische probleem. U ontmoet lotgenoten die te maken hebben met dezelfde problemen. U kunt met hen ervaringen uitwisselen en van elkaar leren.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.