Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Toekomst Optimaal Leven Drenthe gewaarborgd in convenant

dinsdag 22 februari 2022

Drentse gemeenten, grote zorgverzekeraars en de zorgorganisaties Cosis, GGZ Drenthe en VNN willen het geïntegreerd aanbieden van zorg en begeleiding aan mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen (EPA) voortzetten. Dat gebeurt in ‘Optimaal Leven’ teams, die in vier Drentse gemeenten actief zijn. Gebleken is dat het op lokaal niveau samenwerken van zorg en welzijn wezenlijk bijdraagt aan de participatie en zelfredzaamheid van mensen met EPA. Met dit convenant eindigt de ‘proeftuinfase’ en is Optimaal Leven per 1 januari 2022 onderdeel van de reguliere zorg.

Versoepelingen nog te vroeg voor GGZ Drenthe

woensdag 16 februari 2022

Landelijk komen vanaf 25 februari de meeste coronamaatregelen te vervallen. Een belangrijk argument voor het kabinet is dat de druk op de zorg niet toeneemt. Dat zien wij in onze dagelijkse praktijk echter heel anders. We kunnen het ons op dit moment niet veroorloven de maatregelen op onze locaties te versoepelen. Graag leggen we uit waarom.

1 maart overgang van Mijn GGZ Drenthe naar CarenZorgt

woensdag 2 februari 2022

Vanaf 1 maart wordt het huidige patiëntenportaal van GGZ Drenthe beëindigd en gaan we over naar een nieuw patiëntenportaal: CarenZorgt. Dit is een persoonlijke, beveiligde website over uw behandeling bij GGZ Drenthe. U kunt bijvoorbeeld uw behandelplan lezen, uw afspraken bekijken of andere delen van uw dossier inzien. Dit portaal wordt stap voor stap ingevoerd.