Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Soms gaat het langere tijd niet goed thuis en zijn er problemen in het gezin. Psychische problemen hebben veel invloed op de manier waarop je als gezin met elkaar omgaat. Het kan zorgen voor veel onrust en ruzie thuis. Ruzie tussen de ouders en problemen met de opvoeding van de kinderen. 

Soms komen er ook nog andere problemen bij. Zoals geldzorgen, opvoedingsproblemen of problemen met wonen, werk, familie en vrienden. Ook ouders en/of kinderen met licht verstandelijke beperking, of gezinnen van veteranen kunnen gezinsproblemen krijgen. 

GGZ Drenthe is gespecialiseerd in de behandeling van gezinsproblemen. Onze Gezinspsychiatrie onderzoekt en behandelt gezinnen met ernstige problemen waarbij het functioneren van het gezin hierdoor beperkt is. De ontwikkeling en/of veiligheid van het kind of de kinderen kan worden bedreigd waardoor soms uithuisplaatsing nodig is.

Kenmerken van gezinsproblemen

  • Veel ruzie en onrust in het gezin
  • Eerdere hulp heeft niet genoeg geholpen
  • Zorgen over de ontwikkeling en veiligheid van de kinderen
  • Problemen met wonen, werk of geld
  • Contacten met familie en vrienden worden moeilijker
  • Er is sprake van het uit huis plaatsen van uw kind(eren)

Na een opname in de gezinskliniek mag de dochter van Jolanda weer thuis wonen.

Jolanda haar verhaal

De kinderen van Agnes en haar man worden tijdelijk uit huis geplaatst.

Agnes haar verhaal

Een vraag stellen aan Gezinspsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0593 - 53 53 44. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.