Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Systeemtherapie wordt door GGZ Drenthe ingezet bij het behandelen van personen in relatie tot andere mensen. Systeemtherapie richt zich op het gedrag van mensen binnen een groep.

Mensen zijn op allerlei manieren met elkaar verbonden. Denk aan relaties, familie, de omgang met collega’s, vrienden, klasgenoten, etc. Dit noemen we een systeem. Systeemtherapie onderzoekt de verhoudingen en de patronen tussen deze verbintenissen. Problemen die spelen tussen bepaalde mensen binnen een groep, kunnen ervoor zorgen dat andere relaties ook uit balans raken. Waardoor nog meer problemen ontstaan. Systeemtherapie richt zich op het herstellen van relaties binnen een groep.

Wat levert het op?

Door de therapie gaan mensen zich anders gedragen ten opzichte van elkaar. Ook kan een nieuw zelfbeeld ontstaan en daarmee een positievere kijk op de relaties met anderen.

Praktische zaken

Systeemtherapie kan ingezet worden als onderdeel van een behandeling bij kinderen, volwassenen en ouderen. De duur van de therapie in de vorm van gesprekken varieert. Vaak zal de therapeut in het begin een aantal bijeenkomsten vastleggen, bijvoorbeeld vijf. Daarna wordt gekeken of meer sessies nodig zijn. Een sessie duurt meestal één tot anderhalf uur. In het begin vinden de sessies ongeveer om de twee weken plaats.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 - 741414. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.