Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Systeemtherapie gaat over het gedrag van mensen in een groep. Het kan helpen als u problemen heeft in de omgang met andere mensen. 

Mensen hebben op allerlei manieren met elkaar te maken. Denk aan relaties, familie, collega’s, vrienden of klasgenoten. Dit noemen we een systeem. Problemen tussen bepaalde mensen in een groep, kunnen ervoor zorgen dat het tussen anderen ook moeilijker gaat. Door systeemtherapie kunnen mensen weer beter met elkaar omgaan.

Wat levert het op?

Door de therapie gaan mensen zich anders gedragen naar elkaar. Ook kijken mensen soms anders naar zichzelf, en daarmee positiever naar hun omgang met anderen. 

Praktische zaken

Systeemtherapie is onderdeel van een behandeling bij kinderen, volwassenen of ouderen. De duur van de therapie verschilt. Het begint met een paar bijeenkomsten, bijvoorbeeld vijf. Daarna  vertelt de behandelaar of meer bijeenkomsten nodig zijn. Een bijeenkomst duurt meestal één tot anderhalf uur. 

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.