Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Gezinspsychiatrie onderzoekt en behandelt gezinnen, waarbij sprake is van meerdere problemen op diverse leefgebieden, of bij meerdere gezinsleden. Die problemen zijn zo ernstig dat het functioneren van het gezin hierdoor beperkt is en de ontwikkeling en/of veiligheid van het kind of de kinderen hierdoor wordt bedreigd.

Doel

Voor kinderen is het belangrijk, dat ze tijdig duidelijkheid krijgen of ze bij de ouder(s) thuis op kunnen groeien, of dat dit (gedeeltelijk) bij andere verzorgers zal zijn. Het verkrijgen van een duurzaam en veilig opgroeiperspectief voor het kind of de kinderen staat bij Gezinspsychiatrie centraal en ons gefaseerde zorgtraject helpt om die duidelijkheid te kunnen krijgen.

Dit gaat hand in hand met de ouder(s) de optimale kans te bieden om te kunnen leren en groeien in het ouderschap. De ouder(s) kunnen bij ons aan de aanmelder laten zien dat zij in staat zijn om uit te groeien tot een “goed genoeg” moeder of vader. 

Klik hier om onderstaande infographic Wij zien gezinnen! te lezen over wie we zijn en wat we doen:

Meer over Gezinspsychiatrie

'Door de hulp van GGZ Drenthe heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen. Mijn dochter gehoorzaamt beter en het is rustiger thuis.'

Lees Agnes haar verhaal