Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Bij beoordeling van ouderschap kunnen ouders bewijzen dat ze in staat zijn om voor hun kind(eren) te zorgen. Gezinnen en aanstaande ouders kunnen er aan problemen werken en een nieuwe start maken.

Beoordeling van ouderschap wordt ingezet als kind(eren) uit huis zijn geplaatst, of dreigen uit huis te worden geplaatst. De behandeling gaat over het contact tussen ouders en kinderen. Daarbij is de veiligheid van de kinderen erg belangrijk.

De behandeling bestaat uit groepsbijeenkomsten waar ouders met elkaar over verschillende onderwerpen praten. Zo kunnen zij van elkaar leren over wat ze met hun kinderen beleven. De behandeling gaat daarnaast vooral over het dagelijks leven van de gezinnen zelf. Het handhaven van een dagstructuur, het opvoeden en verzorgen van de kinderen, boodschappen doen, koken, wassen, school, werk, omgaan met geld, vrije tijd en omgaan met (hulpverlenings)instanties.

Wat levert het op?

Na beoordeling van ouderschap wordt definitief besloten of kind(eren) thuis kunnen wonen. Daarna wordt besproken hoe het verder gaat.

Praktische zaken

Beoordeling van ouderschap bestaat uit een opname in de kliniek met maximaal zes gezinnen tegelijk van zondagmiddag tot vrijdagmiddag. De duur is twaalf tot zestien weken. De gezinnen worden vrijwel altijd aangemeld door een voogdijinstelling of de Raad voor de Kinderbescherming. Voordat de behandeling begint, heeft u een uitgebreide intake bij de Gezinspsychiatrie.  

Uitgevoerd door

Gezinspsychiatrie

De beschrijving van ouderschap beoordeling geeft een algemeen beeld van de behandeling.

Een vraag stellen aan Gezinspsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0593 - 53 53 44. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.