Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Korte beschrijving

Gezinspsychiatrie, expertisecentrum voor behandeling en beoordeling van ouderschap en psychiatrie, behandelt gezinnen met ernstige problemen. Als het al een tijdlang niet goed gaat thuis. Bijvoorbeeld door een gezinslid met psychische problemen, zorgen over de kinderen of als er steeds ruzie is. Bij Gezinspsychiatrie kunt u aan de slag met uzelf, en uw gezin. U kunt orde op zaken stellen, weer sterke ouders worden. Maar vooral bewijzen dat jullie als gezin verder kunnen.

Psychische problemen kunnen de boel flink overhoop gooien. Bijvoorbeeld als een van de ouders niet lekker in z’n vel zit of anders reageert. Of als u zich zorgen maakt over de ontwikkeling van uw kind. Veel onrust en ruzie thuis is niet vol te houden. Bovendien gaan ook vaak contacten met familie of vrienden moeilijker. Of komen er problemen bij, zoals geldzorgen, relatieproblemen of problemen met wonen of werk.

Meestal heeft u al eerder hulp gehad, maar heeft dat niet genoeg geholpen. Of kwamen de problemen weer terug. Soms maken anderen zich zulke grote zorgen dat een kind uit huis wordt geplaatst. Met een behandeling bij Gezinspsychiatrie willen we een vastgelopen situatie thuis en in de hulpverlening doorbreken. Uw gezin staat centraal in de behandeling. Het gaat over invloed krijgen op het gedrag van de kinderen, je kinderen beter leren begrijpen, over zelfvertrouwen en samenwerken als ouders. Het doel is om beter te gaan opvoeden, zodat het thuis gezelliger en rustiger wordt en blijft.

Behandeling vindt plaats in Beilen. Er zijn twee afdelingen met een eigen aandachtsgebied:

  • Kliniek De Stee (0 – 2 jaar)
  • Kliniek De Bron (3 – 18 jaar)

Hoe gaat het bij Gezinspsychiatrie?

U kunt door verschillende hulpverleners worden aangemeld voor Gezinspsychiatrie. Vaak is dat een hulpverlener vanuit de jeugdzorg, de kinder- en jeugdpsychiatrie of de volwassenenpsychiatrie. Daarna krijgt u van ons een uitnodiging voor een intakegesprek. Daar zijn alle gezinsleden, de aanmelder en minstens twee medewerkers van de Gezinspsychiatrie bij aanwezig. U krijgt alle ruimte om uw verhaal te vertellen. We bespreken de problemen en gaan op zoek naar oplossingen. Soms zijn meer gesprekken nodig. Tijdens de intake wordt uitgezocht of de Gezinspsychiatrie nuttig voor u en uw gezin kan zijn. En welke behandeling het beste bij u past.

Wetenschappelijk onderzoek

Informatie over gezinspsychiatrisch onderzoek naar de terugplaatsing van kinderen.
Folder Gezond terug (1)
Folder Gezond terug (2)
Folder Gezond terug voor verwijzers

Samenwerkingspartners

Gezinspsychiatrie werkt samen met Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen, Promens Care, De Trans en Accare.

Contact

Gezinspsychiatrie
Altingerweg 1, 9411 PA Beilen
Postbus 30000, 9404 RA Assen
T: (0593) 53 53 44 

Cliëntinformatie A-Z

Folders

Algemene folder Gezinspsychiatrie
Informatie voor verwijzers

Voor verwijzers

Voor aanmelden of informatie kunt u contact opnemen met de intakefunctionaris Gezinspsychiatrie, telefoon (0593) 53 53 44. Meer over aanmelden Gezinspsychiatrie.

Een vraag stellen aan Gezinspsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren. 

Bellen (tijdens kantooruren) kan ook met
Gezinspsychiatrie (0593) 53 53 44