Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Delictgedrag is gedrag dat maatschappelijk niet wordt geaccepteerd. Volgens de wet is dit gedrag strafbaar. Delictgedrag ontstaat vaak door een combinatie van problemen. Dat geldt ook voor grensoverschrijdend gedrag. Denk hierbij aan problemen op het gebied van opleiding, werk, wonen, financiƫn of sociale relaties. Ook psychiatrische problematiek of verslaving kunnen een rol spelen. Als delictgedrag of grensoverschrijdend gedrag van iemand mede wordt veroorzaakt door psychiatrische problemen, dan is het belangrijk dat diegene hiervoor wordt behandeld.

Agressie

GGZ Drenthe is gespecialiseerd in behandeling van agressie. Voorbeelden van agressie zijn vernieling, diefstal, afpersing, geldverduistering, zinloos geweld, huiselijk geweld.  De behandeling van agressie richt zich onder meer op psychose, persoonlijkheidsproblemen, ontwikkelingsproblemen, verslaving, huiselijk geweld.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

GGZ Drenthe is gespecialiseerd in behandeling van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Voorbeelden van seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn aanranding, verkrachting, seksuele mishandeling, seksuele intimidatie, incest, seksueel misbruik, downloaden van kinderporno. De behandeling richt zich onder meer op psychose, persoonlijkheidsproblemen, ontwikkelingsproblemen, verslaving, seksuele stoornissen.

Ervaringen

Jamal ontdekte dat er ook andere manieren zijn om met zijn onrust om te gaan.

Jamal zijn verhaal

Ik voelde me steeds ongelukkiger en wist me geen raad meer.

Luci haar verhaal

Een vraag stellen aan Forensische Psychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Bellen kan (tijdens kantooruren) ook met de Forensische Psychiatrie: 0592 - 33 46 00 (kliniek) of: 0592 - 74 14 14 (polikliniek en psychiatrische zorgthuis)

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.