Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

VERS (Vaardigheidstraining Emotie Regulatie Stoornis) is een training die GGZ Drenthe inzet om mensen beter met emoties om te leren gaan. De training is bedoeld voor mensen die:

  • zeer gevoelig zijn voor emotionele prikkels
  • heftig reageren op emotionele prikkels
  • heel langzaam tot emotionele rust komen

In de training leert u om naar uw gevoelens, gedachten en gedrag te kijken. U leert verbanden te ontdekken tussen gevoelens en gedrag.

Wat levert het op?

U leert wat uw psychische probleem met u doet en hoe u daar beter mee om kunt gaan. U leert uw gevoelens, gedachten en gedrag te bekijken en te beschrijven. U leert hoe u uw emoties, gedachten en gedrag op een positieve manier kunt beïnvloeden. Daarnaast is er veel aandacht voor het leren ontspannen en het evenwicht in uw leven te verbeteren.

Praktische zaken

We vragen u om een steungroep samen te stellen. In een steungroep zitten mensen die u op de hoogte houdt van het reilen en zeilen in de training en hoe het met u gaat. Een steungroep bestaat uit één of meerdere mensen. Op deze manier wordt u ook gesteund door mensen in uw naaste omgeving.

De training begint met VERS 1. Soms is het nodig de vaardigheden te herhalen en de kennis te verdiepen. Dan volgt een vervolgtraining VERS 2. Het gaat om een intensieve training in een groep. In ongeveer 20 wekelijkse bijeenkomsten komt u 2,5 uur bij elkaar. Daarnaast zijn er regelmatig individuele gesprekken met een behandelaar.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 - 33 48 00. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.