Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Met Vaardigheidstraining Emotie Regulatie Stoornis (VERS) kunt u leren beter met emoties om te gaan. De training is bedoeld voor mensen die:

  • zeer gevoelig zijn voor emotionele prikkels
  • heftig reageren op emotionele prikkels
  • heel langzaam tot emotionele rust komen

De training gaat over gevoel, gedachte en gedrag. En wat gevoel en gedrag met elkaar te maken hebben. 

Wat levert het op?

U leert wat uw psychische probleem met u doet en hoe u daar beter mee om kunt gaan. U leert uw gevoelens, gedachten en gedrag te bekijken en te beschrijven. U leert hoe u uw emoties, gedachten en gedrag op een positieve manier kunt veranderen. Daarnaast is er veel aandacht voor het leren ontspannen en het evenwicht in uw leven te verbeteren.

Praktische zaken

We vragen u om een steungroep samen te stellen. In een steungroep zitten één of meerdere mensen die u op de hoogte houdt over de training en hoe het met u gaat. Op deze manier wordt u ook gesteund door mensen in uw naaste omgeving.

De training begint met VERS 1. Soms is het nodig nog eens te herhalen en de kennis te verdiepen. Dan volgt een vervolgtraining VERS 2. De training is in een groep. Er zijn ongeveer 20 bijeenkomsten. Elke week komt u 2,5 uur samen bij GGZ Drenthe. Daarnaast zijn er regelmatig individuele gesprekken met een behandelaar.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.