Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe biedt kwalitatief hoogwaardige zorg. We behandelen volgens bewezen methodes. We leggen onze zorgprocessen systematisch vast. En we zorgen ervoor dat onze medewerkers de juiste opleiding en ervaring hebben. 

Vragenlijsten

De kwaliteit van zorg en de patiënttevredenheid worden regelmatig getoetst met vragenlijsten. Met de resultaten gaan we aan de slag, zodat we voortdurend werken aan verbetering. We vinden het belangrijk uw mening te horen. Ook als u klachten of suggesties heeft. Dat helpt ons te werken aan het verbeteren van eventuele tekortkomingen. 

Kwaliteitsonderzoek

GGZ Drenthe doet regelmatig kwaliteitsonderzoek (audits). Ook worden we regelmatig gecontroleerd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza), Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorg (HKZ), de zorgverzekeraars, gemeenten en het Ministerie van Justitie. 

Keurmerken

GGZ Drenthe is HKZ-gecertificeerd en draagt het keurmerk Kortdurende Generalistische GGZ. Daarnaast hebben we het keurmerk TOPGGz ontvangen voor het Psychosecircuit en de Forensisch Psychiatrische Kliniek, voor zeer gespecialiseerde, innovatieve topklinische zorg.

HKZ

HKZ is een keurmerk voor de zorgsector. HKZ betekent: Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. HKZ-certificering is een manier om zichtbaar te maken dat we als organisatie onze werkprocessen goed op orde hebben, dat onze patiënten centraal staan en dat we als organisatie voortdurend en systematisch werken aan verbetering van onze zorg en dienstverlening.

Bovendien voldoet het kwaliteitssysteem aan de internationale ISO-9001 normen.

Keurmerk Kortdurende Generalistische GGZ 

GGZ Drenthe draagt het keurmerk Kortdurende Generalistische GGZ van de Stichting KiBG. We werken samen met andere ggz-instellingen, patiënten en zorgverzekeraars om kortdurende zorg voortdurend te verbeteren zodat mensen met psychische klachten snel weer op eigen kracht verder kunnen.  

TOPGGz-keurmerk

Twee afdelingen van GGZ Drenthe bieden TOPGGz-zorg: 

Het TOPGGz keurmerk van de de Stichting Topklinische GGz wordt gegeven aan afdelingen die specialistische, innovatieve zorg bieden:

  • bij zeldzame aandoeningen
  • als er meerdere problemen zijn
  • om nieuwe behandelingen te ontwikkelen.

Door wetenschappelijk onderzoek en de inzet van innovatieve behandelingen kan zeer specialistische hulp en behandeling worden gegeven aan patiënten met ernstige, complexe problemen. Deze patiënten hebben onvoldoende baat bij een behandeling in de gangbare specialistische geestelijke gezondheidszorg.

Kwaliteitsstatuut en professioneel statuut

Het kwaliteitsstatuut en professioneel statuut van GGZ Drenthe geeft patiënten en hun naasten inzicht in de behandeling, welke zorgverleners bij GGZ Drenthe een rol spelen bij de behandeling en hoe onderling de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden zijn verdeeld. 

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.