Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe biedt kwalitatief hoogwaardige zorg. We behandelen volgens bewezen methodes. We leggen onze zorgprocessen systematisch vast. En we zorgen ervoor dat onze medewerkers de juiste opleiding en ervaring hebben. De kwaliteit van zorg en de patiënttevredenheid worden regelmatig getoetst met vragenlijsten. Met de resultaten gaan we aan de slag, zodat we voortdurend werken aan verbetering. We vinden het belangrijk uw mening te horen. Ook als u klachten of suggesties heeft. Dat helpt ons te werken aan het verbeteren van eventuele tekortkomingen. GGZ Drenthe is HKZ-gecertificeerd en draagt het keurmerk Basis GGZ. Daarnaast hebben we het keurmerk TOPGGz ontvangen voor het Psychosecircuit en de Forensische Psychiatrie, voor zeer gespecialiseerde, innovatieve topklinische zorg.

Kwaliteitsonderzoek

GGZ Drenthe doet regelmatig kwaliteitsonderzoek (audits). Ook worden we regelmatig gecontroleerd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza), Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorg (HKZ), de zorgverzekeraars, gemeenten en het Ministerie van Justitie. 

HKZ

HKZ is een keurmerk voor de zorgsector. HKZ betekent: Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. HKZ-certificering is een manier om zichtbaar te maken dat we als organisatie onze werkprocessen goed op orde hebben, dat onze patiënten centraal staan en dat we als organisatie voortdurend en systematisch werken aan verbetering van onze zorg en dienstverlening.

Bovendien voldoet het kwaliteitssysteem aan de internationale ISO-9001 normen.

Keurmerk Basis GGZ

GGZ Drenthe draagt het keurmerk Basis GGZ. We voldoen daarmee aan de normen van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ. Die gaan bijvoorbeeld over een goede samenwerking met andere zorgaanbieders, zoals uw huisarts. En dat u bij GGZ Drenthe ook online hulp kunt krijgen. We meten of de behandelingen die wij bieden helpen, en we kijken goed of onze zorg nog verbeterd kan worden. 

Kwaliteitsstatuut en professioneel statuut

Het kwaliteitsstatuut en professioneel statuut van GGZ Drenthe geeft patiënten en hun naasten inzicht in de behandeling, welke zorgverleners bij GGZ Drenthe een rol spelen bij de behandeling en hoe onderling de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden zijn verdeeld. 

TOPGGz

Twee afdelingen van GGZ Drenthe bieden TOPGGz-zorg

Het TOPGGz keurmerk wordt wordt gegeven aan afdelingen die specialistische, innovatieve zorg bieden:

  • bij zeldzame aandoeningen
  • als er meerdere problemen zijn
  • om nieuwe behandelingen te ontwikkelen.

Door wetenschappelijk onderzoek en de inzet van innovatieve behandelingen kan zeer specialistische hulp en behandeling worden gegeven aan patiënten met ernstige, complexe problemen. Deze patiënten hebben onvoldoende baat bij een behandeling in de gangbare specialistische geestelijke gezondheidszorg.

Meer informatie vindt u op de website van de Stichting Topklinische GGz. Bekijk het filmpje "TOPGGz, wat heb je eraan?"

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.