Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Vaccinaties 18-65 jaar met Janssen begonnen

maandag 3 mei 2021

Klinische patiënten tussen de 18 en 65 jaar die langdurig bij GGZ Drenthe verblijven worden sinds vorige week gevaccineerd met het Janssen vaccin. Vandaag starten de vaccinaties van medewerkers tussen de 18 en 65 jaar werkzaam in een kliniek, de crisisdienst of in dag/deeltijdbehandeling.

De vaccinaties dragen ertoe bij dat de kans op besmetting met het coronavirus kleiner wordt en de kans op ernstig verloop van COVID-19 vermindert.

Medewerkers
Alleen zorgmedewerkers werkzaam in een kliniek, in de crisisdienst of in dag- of deeltijdbehandeling worden gevaccineerd door de werkgever. Dat heeft de de overheid besloten. Overige zorgmedewerkers, ondersteunend personeel en stafmedewerkers worden door de GGD of de huisarts gevaccineerd. 

Vaccinatie 65+ afgerond
De vaccinatie van klinische patiënten ouder dan 65 jaar met het Moderna vaccin is intussen afgerond. De laatste medewerkers ouder dan 65 jaar krijgen op 4 mei hun tweede vaccinatie met Moderna. 

Lees meer over vaccinaties tegen corona bij GGZ Drenthe >>>

Enkele corona besmettingen in klinieken

De afgelopen week bleken in de High & Intensive Care en de Forensisch Psychiatrische Kliniek enkele patiënten en medewerkers besmet met het coronavirus.

Klinische patiënten 18-65 jaar deze week uitgenodigd voor vaccinatie met Janssen

Deze week versturen we uitnodigingsbrieven naar klinische patiënten die gevaccineerd gaan worden met het Janssen vaccin. In de brieven informeren wij hen over de aanstaande vaccinatie en vragen daarvoor toestemming.