Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Klinische patiënten 18-65 jaar deze week uitgenodigd voor vaccinatie met Janssen

woensdag 21 april 2021

Deze week sturen we uitnodigingsbrieven voor vaccinatie met het Janssen vaccin naar klinische patiënten (of hun wettelijk vertegenwoordiger). Nu de overheid heeft besloten het Janssen vaccin vrij te geven, kunnen we hen eind april/begin mei gaan vaccineren. In de brieven informeren wij hen over de aanstaande vaccinatie en vragen daarvoor toestemming.  De toestemming is noodzakelijk om de vaccinatie te kunnen ontvangen.

Het gaat om ongeveer 400 patiënten tussen de 18 en 65 jaar, die langere tijd in de verschillende klinieken verblijven en op verblijfsafdelingen wonen. De precieze vaccinatiedatum wordt op de locaties bekend gemaakt. De patiënten krijgen de vaccinatie op de locatie waar zij verblijven.

We zijn blij dat we kunnen gaan vaccineren!  Ook de medewerkers werkzaam in klinieken, in de crisisdienst en op dag/deeltijdafdelingen kunnen binnenkort een Janssen vaccinatie krijgen bij GGZ Drenthe.  De afgelopen weken zijn klinische patiënten en medewerkers ouder dan 65 jaar gevaccineerd. Door de vaccinatie dragen we bij aan bescherming van patiënten, medewerkers en de maatschappij  tegen de soms ernstige gevolgen van COVID-19.

Lees meer over de vaccinaties bij GGZ Drenthe>>>

Drie corona besmette patiënten in Nijlandsborg

Bij GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie, locatie Nijlandsborg in Assen, bleken deze week drie patiënten besmet met het coronavirus. Er zijn tot nu toe geen besmettingen vastgesteld onder medewerkers van deze locatie. De besmette patiënten worden in quarantaine verpleegd.

Geestelijke zorginstellingen bundelen krachten en lanceren recruitmentcampagne ‘Mij’n zorg’

Deze week start de campagne GGZ Noord: mij een zorg of mijn zorg. Deze imagocampagne is bedoeld om de instroom in de geestelijke gezondheidszorg te bevorderen.