Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe wil verspreiding van het coronavirus voorkomen en uw en onze gezondheid zoveel mogelijk beschermen. Daarom gelden de corona basismaatregelen:

  • 1,5 meter afstand houden
  • bij klachten: thuisblijven en u laten testen
  • regelmatig handen wassen met zeep; hoesten en niezen in de elleboog
  • zorgen voor voldoende frisse lucht 

Welkom indien klachtenvrij
U bent welkom op onze locaties als u géén corona-achtige klachten heeft, zoals hoesten, verkoudheid en/of koorts. Heeft u wél klachten, blijf dan thuis. Oók als uw klachten mild zijn! Heeft u klachten en een afspraak op één van onze locaties, neem dan contact op met uw behandelaar (via het zorgsecretariaat). Zo mogelijk zetten we uw afspraak om naar een (beeld)bel-afspraak. Bezoekers moeten bij klachten thuisblijven. 

Hygiëneregels en 1,5 meter afstand
We vragen iedereen bij binnenkomst de handen te desinfecteren en 1,5 meter afstand te houden. U mag elkaar dus niet aanraken. Bij bezoek mag u elkaar géén hand, kus of knuffel geven of ander lichamelijk contact hebben. Oók niet als u samen buiten een wandeling maakt. We begrijpen dat dit moeilijk kan zijn. Het is echter heel belangrijk dat u zich daaraan houdt, omdat nauw contact de kans op verspreiding van het coronavirus enorm vergroot. Veel mensen die bij GGZ Drenthe komen hebben een kwetsbare gezondheid. Daarom doen we er alles aan om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Verder is het belangrijk dat u ook de overige hygiënerichtlijnen opvolgt: hoesten/niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en na gebruik meteen weggooien. 

Mondkapjes binnen 1,5 meter afstand
Bij contact binnen 1,5 meter, zoals bij het toedienen van medicijnen of lichamelijk onderzoek dragen zowel behandelaar als patiënt een mondkapje. U krijgt een mondkapje van GGZ Drenthe. In speciale bezoekruimtes met doorzichtig scherm hoeft u geen mondkapje te dragen. Voor ambulante patiënten is het dragen van een mondkapje binnen 1,5 meter verplicht, voor klinische patiënten is dit een dringend verzoek.

We rekenen op uw medewerking en begrip!

Vragen?
Heeft u hierover vragen? Neemt dan contact op het zorgsecretariaat van het behandelend team.