Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Enkele corona besmettingen in klinieken

maandag 3 mei 2021

De afgelopen week bleken in de High & Intensive Care en de Forensisch Psychiatrische Kliniek enkele patiënten en medewerkers besmet met het coronavirus. Veel medewerkers en patiënten zijn in quarantaine gegaan en daar intussen ook weer uit, nadat een PCR test heeft uitgewezen dat zij niet besmet zijn.

De tijdelijke uitval van veel personeel heeft gelukkig niet geleid tot problemen in de zorgverlening, dankzij de inzet van medewerkers die terugkwamen van verlof en medewerkers uit andere teams. De COVID-patiënten worden behandeld in quarantaine.

Onze beterschapswensen gaan uit naar allen die ziek zijn. We leven erg mee met iedereen die hiermee te maken heeft. Intussen doen we er alles aan om de situatie zo draaglijk mogelijk te maken.

Klinische patiënten 18-65 jaar deze week uitgenodigd voor vaccinatie met Janssen

Deze week versturen we uitnodigingsbrieven naar klinische patiënten die gevaccineerd gaan worden met het Janssen vaccin. In de brieven informeren wij hen over de aanstaande vaccinatie en vragen daarvoor toestemming.

Drie corona besmette patiënten in Nijlandsborg

Bij GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie, locatie Nijlandsborg in Assen, bleken deze week drie patiënten besmet met het coronavirus. Er zijn tot nu toe geen besmettingen vastgesteld onder medewerkers van deze locatie. De besmette patiënten worden in quarantaine verpleegd.