Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Nu ook eerste medewerkers gevaccineerd tegen corona

dinsdag 23 maart 2021

We zijn heel blij dat we vandaag de eerste medewerkers konden vaccineren tegen corona. Verpleegkundige ouderenpsychiatrie Jan Haijer kreeg zijn vaccinatie van Nick Janssen, huisarts bij GGZ Drenthe.

Collega's van 65 jaar en ouder komen in aanmerking voor het Moderna vaccin.  Deze week gaat het om 32 zorgmedewerkers werkzaam in een kliniek, de crisisdienst of dag/deeltijdbehandeling, van wie de meeste hun eerste vaccinatie vandaag kregen. De tweede vaccinatie volgt over vier weken. De vaccinatie van ambulante  zorgmedewerkers ouder dan 65 jaar volgt binnenkort.

Met de vaccinatie van de oudere patiënten en collega's hebben we een
begin gemaakt van nog veel meer inentingen, die - naar verwachting - binnen
afzienbare termijn zullen volgen. Dan gaat het om patiënten en medewerkers
tussen de 18 en 65 jaar. Zoals het er nu naar uitziet krijgen zij het
AstraZeneca vaccin.  

Door de vaccinaties kunnen we patiënten en medewerkers beschermen tegen corona en zorgen we er samen voor dat we bijdragen aan een veilige behandelomgeving.

Lees  ook: Informatie over vaccinatie tegen corona voor klinische patiënten

Eerste patiënten gevaccineerd tegen corona

We hebben er lang wachten op moeten wachten, maar vandaag konden we eindelijk de eerste klinische patiënten vaccineren tegen corona!

GGZ Drenthe doet mee met Ontdekdezorg week

Van 22 tot en met 27 maart vindt de Ontdekdezorg week plaats. De Ontdekdezorg week biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om kennis te maken met werken in zorg en welzijn. In verband met corona vinden de activiteiten dit jaar online plaats. Ook GGZ Drenthe organiseert deze week diverse activiteiten.