Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Medewerkers GGZ Drenthe doneren eindejaarsgeschenk

dinsdag 2 mei 2023

Medewerkers van GGZ Drenthe hadden vorig jaar de mogelijkheid om de waarde van hun eindejaarsgeschenk te doneren aan Stichting Vrienden van GGZ Drenthe of de Voedselbanken in Drenthe. En dat hebben ze volop gedaan, in totaal hebben zij een bedrag van €5.527 gedoneerd. Hier bovenop komt nog een mooie donatie van de Drentse Schatten van €1.627.  

Eindejaarsgeschenk
Ieder jaar ontvangen medewerkers van GGZ Drenthe een eindejaarsgeschenk. Afgelopen jaar konden medewerkers er voor het eerst voor kiezen om de waarde van hun eindejaarsgeschenk te doneren aan een goed doel. 'Veel medewerkers hebben hun eindejaarsgeschenk gedoneerd’, zegt Hilda van der Hek, directeur Bedrijfsvoering bij GGZ Drenthe. ‘Een mooi gebaar. Ik ben dankbaar en blij dat we zo’n mooi bedrag hebben kunnen schenken aan Stichting Vrienden van GGZ Drenthe en de Voedselbanken in Drenthe.’  

Cheques
Op dinsdag 25 april ontvingen vertegenwoordigers van de Voedselbanken Noordenveld, Zuidoost-Drenthe en Zuidwest-Drenthe een cheque uit handen van Stichting Drentse Schatten, de leverancier van de eindejaarsgeschenken en Hilda van der Hek. Als gevolg van stijgende kosten van het dagelijks levensonderhoud doen steeds meer mensen een beroep op de Voedselbank, zo vertelden de vertegenwoordigers van de Voedselbank. Hilda ging met hen in gesprek over psychische problemen die kunnen ontstaan door financiële stress, schulden en armoede. 

Stichting van Vrienden van GGZ Drenthe
De Stichting Vrienden van GGZ Drenthe ondersteunt patiënten bij het ondernemen van activiteiten en het opbouwen van een plezierig en zinvol dagelijks leven. De Stichting Vrienden van GGZ Drenthe wil patiënten een steuntje in de rug geven om (weer) een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden. Dit doen ze door hen financieel te ondersteunen bij het wonen, leren en werken, vrijetijdsbesteding en gezond leven. Voor Stichting Vrienden van GGZ Drenthe is een bedrag van €646 opgehaald. 'Dankzij deze donatie kunnen we weer mooie wensen realiseren’, zegt Aad de Wilde, voorzitter van Stichting Vrienden van GGZ Drenthe.  

Over de Voedselbanken in Drenthe
In Drenthe zijn er vier voedselbanken actief: Zuidwest-Drenthe, Zuidoost-Drenthe, Noordenveld en Hart van Drenthe. Deze voedselbanken hebben vaak meerdere uitgiftepunten. De voedselbanken helpen diegenen die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp.  Vaak stellen zij een keer per week een voedselpakket beschikbaar met daarin de noodzakelijke levensmiddelen zoals, brood, rijst, pasta, aardappels, koffie en zuivel. De vier voedselbanken in Drenthe ontvangen ieder €1.627.  

Over Drentse Schatten
De Drentse Schatten is een organisatie die samenwerkt met lokale leveranciers die zoveel mogelijk lokaal produceren. Zo zijn de meeste producten van begin tot eind oer Drents. Op dit moment leveren 19 verschillende lokale ondernemers producten voor de Drentse Schatten en worden deze door 3 verschillende lokale Sociale Werkplaatsen ingepakt.  

* Ontbrekend op de foto: Stichting Vrienden van GGZ Drenthe en Voedselbank Hart van Drenthe. Zij konden vanwege omstandigheden helaas niet bij de overhandiging aanwezig zijn.  

Transitie- en reorganisatie Daat-Drenthe in gang

Het uitvoeren van het transitie- en reorganisatieplan Daat-Drenthe is volop gaande. Deelnemers hebben een brief ontvangen over hoe het verder gaat op hun locatie van Daat-Drenthe en wat dit voor hen betekent. Medewerkers hebben een brief ontvangen, waarin staat welke status zij hebben per 1 april 2023. Vanaf mei gaat de nieuwe organisatie zich richten op herstelgerichte activiteiten.

Kenniscafé lekker slapen

Psychiater Maaike van Veen neemt maandag 24 april deel aan het Kenniscafé Groningen in een gesprek over lekker slapen. Wat zijn adviezen voor goede slaap? Wat gebeurt er als je (te) weinig slaapt en wat is chronische slapeloosheid? De bijeenkomst is in het Groninger Forum.