Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Korte wachttijd voor gezinnen met meervoudige problematiek

vrijdag 13 januari 2023

Gezinnen met ernstige psychische aandoeningen en meervoudige problematiek kunnen binnen vijf weken terecht bij GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie in Beilen. De gespecialiseerde behandeling van het hele gezin begint direct na de intake.

Gezinspsychiatrie is er voor gezinnen met ernstige psychische aandoeningen (EPA), milde verslavingsproblematiek en complexe, meervoudige problematiek. Gezinspsychiatrie is één van de weinige aanbieders in Nederland die het gehele gezinssysteem maatwerk en groepsbehandeling biedt.

Korte wachttijd
Zodra de aanmelding volledig is en we de bepaling en toewijzing vanuit de gemeente hebben ontvangen, kan binnen vijf weken een intake plaatsvinden.

Behandeling op maat
Na de intake kunnen we direct starten met de behandeling. Het behandelaanbod van Gezinspsychiatrie bestaat uit ambulante en/of klinische behandeling waarbij per gezin op maat wordt afgesproken welke interventies passend en/of noodzakelijk zijn.

LTA
GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie is vanaf 1 januari 2023 toegelaten tot het Landelijk Transitie Arrangement (LTA), een landelijk contract met aanbieders van jeugdhulp. Daarmee kunnen we meer gezinnen met meervoudige en/of complexe problemen behandeling op maat bieden.

Meer weten?

Graag komen we langs bij bij verwijzers en gemeenten om meer over Gezinspsychiatrie te vertellen en uit te wisselen over specifieke vragen of situaties. Dat kan bijvoorbeeld tijdens een regulier overleg of een lunchbijeenkomst. Neem hiervoor contact op met één van onze aanmeldcoördinatoren via gezinspsychiatrie@ggzdrenthe.nl, of (0593) 53 53 44 (optie 1). Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur.

Cursus Psychofarmaca en slaap

Psychiaters Rixt Riemersma en Maaike van Veen geven een korte cursus over de effecten van psychofarmaca op de slaap. Hierbij ligt het aandachtspunt op de medicamenteuze aspecten van behandeling van slapeloosheid. Psychiaters, (huis)artsen, AIOS en verpleegkundig specialisten zijn van harte uitgenodigd zich aan te melden.

Cursus Cognitieve gedragstherapie voor insomniastoornis

Ben je psychiater, psycholoog of verpleegkundig specialist en wil je meer weten over slaap, slaapproblemen en de behandeling van slaapstoornissen? Meld je aan voor de cursus Cognitieve gedragstherapie voor insomniastoornis (CGT-i).