Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Cursus Psychofarmaca en slaap

woensdag 11 januari 2023

Psychiaters Rixt Riemersma en Maaike van Veen van GGZ Drenthe geven een korte cursus over de effecten van psychofarmaca op de slaap. Hierbij ligt het aandachtspunt op de medicamenteuze aspecten van behandeling van slapeloosheid.

We nodigen psychiaters, (huis)artsen, AIOS en verpleegkundig specialisten van harte uit om de cursus bij te wonen. De cursus wordt online gegeven op:

  • maandag 6 november 2023 en maandag 4 december 2023 van 15:30 uur tot 17:00 uur

Lees hier meer: Cursus Psychofarmaca en slaap.

Cursus Cognitieve gedragstherapie voor insomniastoornis

Ben je psychiater, psycholoog of verpleegkundig specialist en wil je meer weten over slaap, slaapproblemen en de behandeling van slaapstoornissen? Meld je aan voor de cursus Cognitieve gedragstherapie voor insomniastoornis (CGT-i).

Daat-Drenthe wordt kleiner

Werk/leerbedrijf en dagbesteding Daat-Drenthe, onderdeel van GGZ Drenthe, is verliesgevend en moet krimpen. Daarover heeft GGZ Drenthe een voorgenomen besluit genomen. De activiteiten worden voortgezet, veelal elders en deels bij Daat-Drenthe. Samen met de deelnemers wordt gezocht naar een passend alternatief. Het is nog niet duidelijk in welke vorm en omvang Daat-Drenthe verder gaat. Dat staat in een “transitieplan”, dat begin volgend jaar - na medezeggenschap - wordt vastgesteld en uitgevoerd.