Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Agnes van Everdingen Koninklijk onderscheiden

vrijdag 11 juni 2021

Ervaringsdeskundige Agnes van Everdingen heeft donderdag een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Dat gebeurde tijdens een symposium over tien jaar ervaringsdeskundigheid in zorgteams bij GGZ Drenthe. Hiermee wordt de grote betekenis gemarkeerd die Agnes heeft gehad in die beweging. Zij werd gekroond tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Pionier
Agnes is verbonden aan GGZ Drenthe sinds de eerste projecten rondom ervaringsdeskundigheid in de organisatie werden gestart. Alom wordt erkend dat herstelgericht werken en de inzet van ervaringsdeskundigheid bij GGZ Drenthe zonder haar nooit op het niveau was geweest waarop het nu is. Collega's noemen haar een ware pionier.

Foto met burgemeester Marco Out van de gemeente Assen: 
Marcel J. de Jong

Vervanging app voor online behandelen

GGZ Drenthe heeft besloten om het contract met Karify, de app voor beveiligd beeldbellen en modules voor online behandelen, per 1 augustus op te zeggen. Op dit moment kijken we naar een nieuwe applicatie. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Vaccinaties 18-65 jaar met Janssen begonnen

Klinische patiƫnten tussen de 18 en 65 jaar die langdurig bij GGZ Drenthe verblijven worden sinds vorige week gevaccineerd met het Janssen vaccin. Vandaag starten de vaccinaties van medewerkers tussen de 18 en 65 jaar werkzaam in een kliniek, de crisisdienst of in dag/deeltijdbehandeling.