Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Pesten, vechten, liegen, spijbelen en soms stelen. Het is vervelend gedrag dat bij veel kinderen voorkomt. Sommige kinderen zijn erg vaak opstandig en/of agressief. Ook op school en op de sportclub zijn er dan problemen. Uw kind drijft de leerkracht en/of trainer tot wanhoop, maar kan ook niet met de andere kinderen overweg.

Veel kinderen gaan door een opstandige periode heen. Vaak is dit tijdelijk en is de aanleiding wel duidelijk. Denk bijvoorbeeld aan de puberteit of problemen thuis, zoals een echtscheiding. Soms blijven de gedragsproblemen langer bestaan. Of zijn ze heel heftig. De gedragsproblemen lijken ook maar niet op te houden. Dan is het mogelijk dat het gedrag van uw kind veroorzaakt wordt door een psychische stoornis, zoals AD(H)D, autisme, persoonlijkheidsstoornis, hechtingsstoornis of oppositioneel opstandige gedragsstoornis. 

Om uit te zoeken of dit bij uw kind aan de hand is, kunt u uw kind laten onderzoeken bij GGZ Drenthe Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Onderzoek kan duidelijkheid geven over wat de problemen veroorzaakt. Het kan ook leiden tot een voorstel voor behandeling.

Kenmerken

  • Brutaal zijn
  • Snel afgeleid zijn en verminderde concentratie
  • Niet kunnen samenwerken
  • Niet aan de regels houden
  • Anderen pesten of zelf gepest worden
  • Agressief zijn
  • Onaangepast gedragen, zijn eigen gang gaan

Een vraag stellen aan de Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.

Bellen (tijdens kantooruren) kan ook met Kinder- en Jeugdpsychiatrie (0592) 74 14 14