Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Kinderen beïnvloeden met hun gedrag hun directe omgeving en andersom. Problemen kunnen dan ook niet los gezien worden van de omgeving waarin kinderen leven en opgroeien. Daarom hebben we tijdens een behandeling bij Kinder- en Jeugdpsychiatrie ook aandacht voor ouderschap. 

Hulp bij moeilijke opvoeding

De behandelaar geeft ouders uitleg over de psychische problemen van het kind, de effecten daarvan op de rest van het gezin en op de opvoeding. Hoeveel invloed de psychische problemen van het kind op het ouderschap hebben, is voor iedereen anders. De behandelaar sluit aan bij uw persoonlijke situatie. 

Ouders worden betrokken bij de behandeling van hun kind, met als doel zo goed mogelijk te leren omgaan met de moeilijke opvoedingssituaties. Het hebben van een 'speciaal' kind betekent vaak dat er thuis en op school ook een speciale aanpak nodig is. Tijdens de behandeling leren ouders nieuwe vaardigheden.

Wat levert het op?

Na afloop hebben ouders meer inzicht in de problemen van hun kind en hebben ze geleerd hoe ze met het gedrag van hun kind kunnen omgaan of dit kunnen beïnvloeden. Hierdoor is de kans op een positieve ontwikkeling van het kind toegenomen.

Praktische zaken

Ouderconsultatie wordt vaak gegeven zolang het kind in behandeling is bij GGZ Drenthe. In het begin is het contact met de ouders vaak wat intensiever. Naarmate ouders beter geïnformeerd zijn en zij thuis beter weten om te gaan met de specifieke opvoeding van het kind, zullen er minder vaak gesprekken over ouderschap zijn.

Een vraag stellen aan Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.