Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Ambulante gezinsbehandeling KJP (voorheen: KID ambulant) is een kortdurende thuisbehandeling die zich richt op crisishulp en observatie. Medewerkers van Ambulante gezinsbehandeling KJP komen bij het gezin thuis. Door de behandeling verbetert de opvoedsituatie van kinderen met psychiatrische problemen. Er worden praktische oplossingen gegeven, zodat ouder en kind weer op een positieve manier verder kunnen met elkaar. Ambulante gezinsbehandeling KJP verbetert ook de kennis van de psychiatrische problemen bij ouder en kind.

Wat levert het op?

Na afloop hebben ouders meer inzicht in de problemen van hun kind waardoor ze beter met situaties kunnen omgaan. Ze hebben geleerd hoe ze moeilijk gedrag van hun kind kunnen beïnvloeden en veranderen.

Praktische zaken

Ambulante gezinsbehandeling KJP is een intensieve kortdurende behandeling en vindt plaats bij het gezin thuis. 

Hulp nodig?

Heeft uw kind hulp nodig van GGZ Drenthe? Bekijk samen met uw kind het filmpje. Daarin leggen we op een eenvoudige manier uit hoe dat bij ons gaat.

Een vraag stellen aan de Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.

Bellen (tijdens kantooruren) kan ook met het Aanmeld- en Informatiecentrum (0592) 74 14 14