Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Volledig digitale behandeling op de Online Poli van GGZ Drenthe

maandag 5 augustus 2024

Op de Online Poli van GGZ Drenthe kunnen patiënten met psychische klachten snel terecht voor een behandeling die volledig digitaal gebeurt. De wachttijd is veel korter dan voor een gewone poli. 

Voor wie is de Online Poli?  
De Online Poli is er voor mensen met matig ernstige psychische klachten die waarschijnlijk binnen zes maanden klaar zijn met hun behandeling. Het gaat met name om klinische stoornissen (zoals depressie, angst, dwang), trauma en matig ernstige persoonlijkheidsproblematiek. Voorwaarde is dat de patiënt voldoet aan de indicatiecriteria en open staat voor digitale behandeling.  

Welke behandelingen zijn er op de Online Poli? 
De Online Poli biedt alle bekende evidence based behandelingen (individueel, soms in een groep). Patiënten volgen modules van Therapieland in combinatie met (beeld)belcontact met de behandelaar.    Van aanmelding tot start behandeling De verwijzer meldt een patiënt aan voor de Online Poli via ZorgDomein op basis van de inclusiecriteria. Daarna is er een telefonische screening van 30 minuten met de patiënt.

Als volledig digitale behandeling bij de Online Poli passend is en iedereen het hiermee eens is, wordt een afspraak gemaakt voor de online intake. Tijdens de intake worden de antwoorden op online vragenlijsten besproken, die de patiënt van tevoren heeft ingevuld. Indien nodig kan er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden op een gewone poli van GGZ Drenthe. Aan het eind van de intakeprocedure zijn de hulpvraag en diagnose bekend en de behandeldoelen besproken. De behandeling kan meteen daarna beginnen.  

Als de behandeling niet bij de Online Poli kan plaatsvinden, wordt de patiënt via het Aanmeldcentrum GGZ Drenthe aangemeld bij een regulier behandelteam van GGZ Drenthe. De huisarts krijgt hierover bericht. De oorspronkelijke aanmelddatum blijft hetzelfde. 

Meer weten?
Patiënten: 

→ Lees de patiëntinformatie over online behandelen 
→ Bekijk de actuele wachttijd 

Verwijzers: 
→ Lees de infographic Verwijzen naar de Online Poli van GGZ Drenthe 
→ Rechtstreeks verwijzen naar de Online Poli via ZorgDomein 
→ Heeft u vragen? Neem gerust contact op met het Aanmeldcentrum GGZ Drenthe via (0592) 74 14 00 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur). 

GGZ Drenthe opent wandelhalte op ggz-terrein in Assen

Op maandag 15 juli is op het ggz-terrein aan de Dennenweg in Assen de nieuwe wandelhalte geopend. Deze wandelhalte biedt een unieke ontmoetingsplek en stimuleert het (samen) wandelen – een eenvoudige en effectieve manier om je welzijn te bevorderen.

Sandra: "De combinatie tussen licht verstandelijke beperking en psychiatrie is heel bijzonder"

Sandra werkt als agogisch regiehulpverlener bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie (CVBP). Het CVBP biedt specialistische hulp aan mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische problemen.