Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe opent wandelhalte op ggz-terrein in Assen

dinsdag 23 juli 2024

Op maandag 15 juli is op het ggz-terrein aan de Dennenweg in Assen de nieuwe wandelhalte geopend. Deze wandelhalte biedt een unieke ontmoetingsplek en stimuleert het (samen) wandelen – een eenvoudige en effectieve manier om je welzijn te bevorderen.

De wandelhalte is een initiatief van Gina Haan, werkzaam bij GGZ Drenthe. Gina diende het idee van de wandelhalte in voor de Dag van de Verpleging, waarna het samen met de Groene GGZ werkgroep werd uitgewerkt. Gina legt uit: “Wandelen bevordert het herstel. Mensen die zich minder goed voelen hebben vaak de neiging om binnen te blijven, wat hun welzijn niet ten goede komt. De wandelhalte biedt een laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten en samen te wandelen, wat zowel mentaal, sociaal als lichamelijk gezondheidsvoordelen heeft.”

Hoe werkt de wandelhalte?
De wandelhalte fungeert als ontmoetingsplek en vertrekpunt voor wandelingen. Vanaf de wandelhalte kan men bijvoorbeeld de beweeg- en beleefroute van ruim drie kilometer lopen door de paarse pijlen te volgen, maar er zijn ook andere routes mogelijk. Op het informatiebord bij de wandelhalte staan voorgestelde tijden waarop men elkaar kan ontmoeten voor een gezamenlijke wandeling. Iedereen kan hier gebruik van maken, of het nu gaat om een spontane ontmoeting of een afgesproken wandeling met een bekende.

Iedereen is van harte uitgenodigd om gebruik te maken van de wandelhalte. Kom langs en ontdek mooie wandelroutes op en rondom het ggz-terrein aan de Dennenweg in Assen! Bekijk voor meer informatie www.ggzdrenthe.nl/wandelhalte.

Sandra: "De combinatie tussen licht verstandelijke beperking en psychiatrie is heel bijzonder"

Sandra werkt als agogisch regiehulpverlener bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie (CVBP). Het CVBP biedt specialistische hulp aan mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische problemen.

Medewerkers vertellen: Aafke en Mirjam

Aafke en Mirjam werken als gezinstrainer op gezinskliniek De Bron en delen één gezamenlijke passie: zorgen voor een duurzaam en veilig opgroeiperspectief voor ouders en hun kinderen.