Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Therapiehond Lenthe zorgt voor vreugde bij het CVBP

donderdag 17 augustus 2023

Bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie schittert Lenthe, een trouwe viervoeter met een speciale missie. Onder begeleiding van haar baasje Hilda, verpleegkundige bij het CVBP, kan Lenthe onderdeel zijn van de therapie die patiënten krijgen bij het CVBP.

Harten veroverd
Lenthe is een Labradoodle en is getraind om patiënten met psychiatrische problematiek te ondersteunen. Met haar kalme aanwezigheid heeft Lenthe al snel de harten van de patiënten en de medewerkers van het CVBP veroverd. “Lenthe heeft zichzelf bewezen als een ware bron van troost en vreugde op het CVBP,” vertelt haar baasje Hilda.

Onderdeel van de therapie

Lenthe kan als therapiehond onderdeel zijn van de therapie die patiënten krijgen op het CVBP. Bijvoorbeeld bij de groepsbehandeling ‘Ik en mijn leefstijl’. De groepsbehandeling ‘Ik en mijn leefstijl’ is een kleine therapiegroep. Hier is aandacht voor het hebben van een licht verstandelijke beperking en hoe patiënten hiermee om kunnen gaan. Hier kunnen patiënten aan hun zelfvertrouwen werken door middel van de aanwezigheid van Lenthe.

Opbloeien
Lenthe heeft bewezen een belangrijke rol te kunnen spelen in de behandeling van deze complexe doelgroep. Ook kan Lenthe onderdeel zijn van een lange wandeling samen met de patiënten en vindt ze het heel fijn om geaaid te worden en kennis te maken met de patiënten. “We zien patiënten weer opbloeien en zich meer op hun gemak voelen wanneer Lenthe aanwezig is,” legt Hilda uit. Samen met Lenthe kan Hilda samen met haar collega’s werken aan het behalen van de doelen van patiënten.

10 jaar CVBP

Op dinsdag 17 oktober 2023 vieren we het tienjarig bestaan van het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie. We willen deze mijlpaal graag met jou delen en nodigen je uit om dit samen met ons te vieren. Het thema is: 10 jaar samen

Optimaal Leven Hoogeveen winnaar Gemeentedelers 2023

Optimaal Leven Hoogeveen-De Wolden is winnaar GemeenteDelers 2023 in de categorie ‘uitvoeringskracht verhoogd complex’. Vandaag neemt het team de prijs in ontvangst tijdens het landelijk congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in Groningen.