Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Praktijkboek: slapeloosheid in de ggz

woensdag 27 december 2023

Collega Inge Ensing heeft een boek uitgebracht over slapeloosheid in de ggz. Het boek geeft ggz-professionals inzicht in de samenhang tussen psychische klachten en langdurige slapeloosheid. Daarnaast helpt het professionals om slapeloosheid bij patiënten vast te stellen en te behandelen.

Inge werkt sinds vijf jaar bij het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie in Assen. De kennis die ze in die periode heeft opgedaan is nu gebundeld in haar boek.  Mijn boek is bedoeld voor ggz-professionals die alles willen weten over slaap en langdurige slapeloosheid in de context van psychische klachten en medicatie- en middelengebruik. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je langdurige slapeloosheid vaststelt en wat je opties zijn in de behandeling. Ook de kenmerken en diagnostiek van andere slaapstoornissen komen aan bod. Het is toegankelijk geschreven met veel casuïstiek. Specifiek worden tips gegeven voor het aanpakken van slapeloosheid bij verschillende cliëntengroepen", vertelt Inge.

Boek bestellen?
Wil je het praktijkboek Slapeloosheid in de ggz lezen? Het boek is onder andere te bestellen via de BSL shop of via bol.com

Heeft uw zorgverzekeraar in 2024 een contract met GGZ Drenthe?

Heeft uw zorgverzekeraar in 2024 een contract met GGZ Drenthe? Dat is van belang als u nu zorg van ons krijgt, of volgend jaar verwacht te krijgen. Op onze website staat met welke verzekeraars we wel en (nog) niet een contract hebben in 2024.

Durfjijmetmij.nl: ontmoetingsplek voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

Durfjijmetmij.nl is een gratis ontmoetingssite. Het doel van deze website is om mensen op een veilige manier in contact te brengen met anderen. Wil jij graag in 2024 nieuwe mensen leren ontmoeten? Dan is durfjijmetmij.nl misschien iets voor jou!