Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Optimaal Leven Hoogeveen finalist Gemeentedelers 2023

maandag 5 juni 2023

Het team Optimaal Leven Hoogeveen-De Wolden is finalist GemeenteDelers 2023. Dit is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, waarin bewezen goede oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken worden gepresenteerd. Deze kunnen via GemeenteDelers mogelijk breder worden toegepast bij andere gemeenten. Dit jaar zijn 68 initiatieven ingediend. Optimaal Leven is finalist in de categorie ‘uitvoeringskracht verhoogd complex’. De winnaar wordt op 9 juni bekendgemaakt. 

Finalist ‘uitvoeringskracht verhoogd complex’ 
GemeenteDelers is een competitie in drie rondes die eindigt met een winnaar in verschillende categorieën: inclusieve samenleving regulier complex, inclusieve samenleving verhoogd complex, uitvoeringskracht regulier complex en uitvoeringskracht verhoogd complex. Optimaal Leven Hoogeveen-De Wolden dingt als finalist mee in deze laatste categorie. 

Goed voorbeeld volgen 
Door mee te doen aan deze competitie wil Optimaal Leven meer bekendheid geven aan deze vorm van geïntegreerde behandeling en begeleiding en teams in andere gemeenten in Nederland stimuleren het voorbeeld van Optimaal Leven te volgen. 

Over Optimaal Leven 
Het team Optimaal Leven bestaat uit professionals vanuit de ggz, verslavingszorg en het sociaal domein en een hele betrokken gemeente, die mensen met een (ernstige) psychiatrische kwetsbaarheid behandeling, begeleiding en ondersteuning bieden op alle levensgebieden. Uit onderzoek blijkt dat dat vaak versnipperd plaatsvindt, vanuit diverse zorg- en hulpverleners. Optimaal Leven bundelt alle zorg en begeleiding in één team. Ook de verschillende financieringsstromen worden op elkaar afgestemd. Daardoor kunnen de cliënten sneller, makkelijker en beter worden bediend en komt er meer ruimte voor herstel en volwaardig burgerschap.  

Meer weten? 
Bekijk het filmpje, waarin de deelname aan GemeenteDelers wordt toegelicht: https://youtu.be/M1t2yzip-OI 

Meer informatie staat op GemeenteDelers 2023 | VNG en Finalisten GemeenteDelers: 12 waardevolle oplossingen | VNG 

GGZ Drenthe ontvangt opnieuw TOPGGz keumerken

De Forensisch Psychiatrische Kliniek en de afdeling Psychosecircuit van GGZ Drenthe hebben op dinsdag 30 mei opnieuw het TOPGGz-keurmerk ontvangen. Dat gebeurde tijdens een symposium met behandelaren en patiënten.

GGZ Drenthe in de media

Onlangs is een medewerker van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) op non-actief gesteld en aangehouden door de politie. Vandaag heeft het Openbaar Ministerie meer bekend gemaakt over de zaak. Daarbij wordt gesproken over het doorbreken van de geheimhoudingsplicht door een zorgaanbieder. In berichten in de media wordt GGZ Drenthe als die zorgaanbieder genoemd.