Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe in de media

donderdag 4 mei 2023

Onlangs is een medewerker van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) op non-actief gesteld en aangehouden door de politie. Vandaag heeft het Openbaar Ministerie meer bekend gemaakt over de zaak. Daarbij wordt gesproken over het doorbreken van de geheimhoudingsplicht door een zorgorganisatie. In berichten in de media wordt GGZ Drenthe als die zorgorganisatie genoemd. 

GGZ Drenthe geeft hierop geen commentaar. Wij gaan namelijk niet in op vragen over individuele casuïstiek en bevestigen ook niet of iemand wel of geen patiënt bij ons is of was. 

Voor onze patiënten vinden we het van belang te benadrukken dat we bij GGZ Drenthe met de grootst mogelijke zorgvuldigheid omgaan met persoonsgegevens en het medisch beroepsgeheim. Voor vragen hierover kunt u terecht bij uw behandelaar.  

Lees hier meer over het beroepsgeheim.  

Verpleegkundig leiderschap bij GGZ Drenthe

GGZ Drenthe wil de positie van verpleegkundigen en agogen in de organisatie versterken en hun zeggenschap vergroten. Daarover vertellen Saskia Mensink en Mandy Benjamins van de projectgroep Verpleegkundig leiderschap bij GGZ Drenthe. Een belangrijke stap, zegt ook directeur Erik Mulder.

Medewerkers GGZ Drenthe doneren eindejaarsgeschenk

Medewerkers van GGZ Drenthe hadden vorig jaar de mogelijkheid om de waarde van hun eindejaarsgeschenk te doneren aan Stichting Vrienden van GGZ Drenthe of de Voedselbanken in Drenthe. En dat hebben ze volop gedaan!