Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe ontvangt opnieuw TOPGGz keumerken

woensdag 31 mei 2023

De Forensisch Psychiatrische Kliniek en de afdeling Psychosecircuit van GGZ Drenthe hebben op dinsdag 30 mei opnieuw het TOPGGz-keurmerk ontvangen. Dat gebeurde tijdens een symposium met behandelaren en patiënten. Monique van Bueren reikte de keurmerken uit namens de Stichting Topklinische GGz (foto)

TOPGGz staat voor hoogspecialistische zorg, wetenschappelijk onderzoek en innovatie voor mensen met zeldzame, zeer ernstige of complexe psychische problemen die vaak al lange tijd op zoek zijn naar een effectieve behandeling. Voor hen kan TOPGGz een nieuw perspectief op herstel betekenen. 

Wij zien mensen
Esther Sportel is senior onderzoeker bij GGZ Drenthe en nauw betrokken bij de TOPGGz-certificering: 'We zijn ontzettend trots op ons TOPGGz-keurmerk! Voortdurend vernieuwen, jezelf blijven ontwikkelen en een kritische blik op de dagelijkse praktijk houden, leiden tot enthousiaste collega’s en betere zorg voor patiënten. Met elkaar maken we de zorg beter.’ 

Herstel 
'Beide afdelingen tonen al jaren hun topklinische expertise aan en zetten deze in voor patiënten met ernstige en vaak hardnekkige problematiek, iets om trots op te zijn! Ik wens hen toe dat zij deze enorme expertise nog meer zichtbaar maken, zodat meer behandelaren hen weten te vinden en waardoor - via consultatie en advies - hun kennis en expertise een bijdrage zal leveren aan een nieuw perspectief op herstel voor nog meer patiënten in de doelgroep', aldus Monique van Bueren. 

Wetenschap en innovatie
De Forensisch Psychiatrische Kliniek voert het TOPGGz-keurmerk sinds 2014 en het Psychosecircuit is sinds 2010 TOPGGz-gecertificeerd. Klinisch psycholoog/ psychotherapeut Ellen Horsselenberg: ‘Het TOPGGz-keurmerk is een mooie erkenning voor ons hoogspecialistische zorgaanbod. Door onder andere te werken met innovatieve behandelingen en vanuit de meest recente wetenschappelijke inzichten, zo nodig buiten de gebaande paden, hopen we samen een nieuw perspectief op herstel te creëren met volwaardige deelname aan de maatschappij.'

Meer op TOPGGz afdelingen - GGZ Drenthe.

GGZ Drenthe in de media

Onlangs is een medewerker van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) op non-actief gesteld en aangehouden door de politie. Vandaag heeft het Openbaar Ministerie meer bekend gemaakt over de zaak. Daarbij wordt gesproken over het doorbreken van de geheimhoudingsplicht door een zorgaanbieder. In berichten in de media wordt GGZ Drenthe als die zorgaanbieder genoemd.

Verpleegkundig leiderschap bij GGZ Drenthe

GGZ Drenthe wil de positie van verpleegkundigen en agogen in de organisatie versterken en hun zeggenschap vergroten. Daarover vertellen Saskia Mensink en Mandy Benjamins van de projectgroep Verpleegkundig leiderschap bij GGZ Drenthe. Een belangrijke stap, zegt ook directeur Erik Mulder.