Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Loop jij mee met Walk into the light?

vrijdag 19 augustus 2022

In samenwerking met de Stichting Suïcide Preventie Centrum organiseert collega Monique Lancee, psychiatrisch verpleegkundige op de HIC en aandachtsfunctionaris suïcidepreventie van GGZ Drenthe, op maandag 5 september ‘Walk into the light’. Een wandeling om stil te staan bij de mensen die door suïcide om het leven zijn gekomen en hun nabestaanden en bij mensen die te maken hebben met suïcidale gedachten.

Daarom loop ik mee! 
Monique: “Ik probeer elke dag oog te hebben voor mensen die lijden aan suïcidale gedachten en gevoelens. Helaas is suïcide niet altijd te voorkomen en heb ik dit in mijn werk meerdere keren meegemaakt en geloof mij als ik zeg dat dit nooit went. Van elke patiënt die overleed door suïcide ken ik het gezicht en de naam nog en ze komen regelmatig nog in mijn gedachten voorbij. Voorkomen kunnen we dus niet maar we kunnen er met elkaar wel voor zorgen dat het stigma rondom suïcide verdwijnt door naast de suïcidale patiënt en zijn/haar naasten te staan en er voor nabestaanden te zijn. Juist omdat ik dit zo belangrijk vind, ben ik op 5 september aanwezig bij de 'walk into the light' wandeling en ik hoop dat ik jou kan overhalen om met mij mee te lopen.”

Informatie
De wandeling van ongeveer 4 km start op 5 september om 6.00 uur ‘s ochtends vanaf het hoofdgebouw van GGZ Drenthe aan de Dennenweg 9 in Assen. Na de wandeling beleven we samen de zonsopkomst met een gezamenlijk ontbijt. Loop jij ook mee? De kosten zijn € 5,- per persoon. Aanmelden is noodzakelijk in verband met het ontbijt, dit kun je doen deze link.   

Dit evenement is bedoeld voor iedereen die mee wil lopen, collega’s, patiënten, naasten en andere geïnteresseerden. Voor meer informatie, klik hier

Annelot in de Kliniek, een uniek inkijkje in de forensische psychiatrie

Annelot is sociotherapeut op afdeling de Plecht van de Forensisch Psychiatrische Kliniek in Assen. Mensen die door een psychotische kwetsbaarheid hun gedrag niet voldoende onder controle hebben, kunnen terecht op deze afdeling. Sinds één jaar deelt Annelot haar verhalen op sociale media. “Iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen, omdat ik een eerlijk beeld wil geven van het werken binnen een forensisch psychiatrische kliniek.”

Branchevoorzitters: meer kruisbestuiving tussen de ggz en de gehandicaptenzorg nodig

Domeinoverstijgend samenwerken tussen de ggz en de gehandicaptenzorg kan en werkt. Dat concludeerden Ruth Peetoom en Boris van der Ham, voorzitters van resp. de Nederlandse ggz en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland tijdens een werkbezoek aan het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie in Assen, vorige week. Daarnaast onderstreepten zij het belang van het samen leren van gemeenschappelijk onderzoek.