Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Hey, het is oké

maandag 9 mei 2022

De Rijksoverheid vervolgt de campagne "Hey, het is oké" om openheid over psychische problemen te stimuleren en het onderwerp bespreekbaar te maken. Een initiatief dat wij van harte ondersteunen. Op de vernieuwde website zijn onder andere concrete gesprekstips toegevoegd. 

Doel van de campagne is het stigma op psychische aandoeningen weg te nemen en de drempel om erover te praten te verlagen, voor zowel mensen met een psychische aandoening als de mensen in hun omgeving. Want praten houdt mensen dichtbij. Het zorgt ervoor dat je elkaar begrijpt en kan een stap zijn naar de juiste hulp. Op de website staan onder meer feiten en fabels over psychische problemen en tips om er op een fijne manier over te praten.

Kijk op heyhetisoke.nl.

Optimaal Leven – zorg dichtbij en op maat met integrale aanpak

Optimaal Leven vormt in Emmen, Assen, Hoogeveen/De Wolden en Midden-Drenthe een vaste én belangrijke waarde in de hulp aan mensen met langdurige psychische kwetsbaarheid. Een terugblik op de bijzondere samenwerking tussen drie zorginstellingen, huisartsen, verzekeraars en gemeenten vanaf de start in 2015 tot nu en een doorkijkje naar de toekomst.

Eerste gezamenlijke scholing AIOS en HAIOS over psychiatrische klachten

Op vrijdag 22 april vond de eerste interprofessoionele scholing plaats tussen de AIOS’en psychiatrie* van GGZ Drenthe en de huisartsen in opleiding (HAIO’s) van de Noordelijke provincies in hun tweede jaar. “Deze gezamenlijke scholing is uniek, want interprofessioneel opleiden gebeurt nog maar weinig”, aldus opleider psychiatrie Daniëlle Cath.