Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe zoekt vrijwilligers in Assen

woensdag 1 juni 2022

Wilt u van betekenis zijn voor mensen met weinig contacten en hen een eindje op weg helpen? GGZ Drenthe zoekt vrijwilligers die kleur willen geven aan het leven van patiënten. Door gewoon af en toe samen een kopje koffie te drinken, te wandelen, een spelletje te spelen of een boodschap te doen bijvoorbeeld.
 
Vrijwilligers gezocht
Op verschillende locaties zijn vrijwilligers actief binnen GGZ Drenthe. Bijvoorbeeld in de langdurige zorg of de ouderenpsychiatrie. Maar we zoeken nog méér mensen. De ene bewoner zoekt een schaakmaatje, de ander wil graag samen sporten of muziek maken. Het is al heel fijn als de bewoners gewoon even iemand buiten de afdeling spreken, bijvoorbeeld tijdens een wandeling of met een kopje koffie op een terras. Zo kunnen zij op een laagdrempelige manier in contact komen met buurtgenoten en inwoners van Assen en omgeving.
 
Mensen over de drempel helpen
Sommige bewoners van GGZ Drenthe verblijven daar al langere tijd. Ze hebben weinig contacten buiten de afdeling en krijgen slechts af en toe bezoek. Als je elke dag veel op jezelf bent, wordt de wereld klein. Vrijwilligers kunnen met een kleine inspanning veel doen!

Meer weten?
Wilt u van betekenis zijn voor bewoners van GGZ Drenthe? Kom dan gerust eerst een keertje langs om kennis te maken en u te oriënteren. Dan vertellen we u graag meer en geven u een rondleiding. Zonder ergens aan vast te zitten. U kunt contact opnemen met Jidske Oosterkamp via 06 - 22 76 43 19.

 Kijk ook op ggzdrenthe.nl/vrijwilligers.

Hey, het is oké

De Rijksoverheid vervolgt de campagne "Hey, het is oké" om openheid over psychische problemen te stimuleren en het onderwerp bespreekbaar te maken. Op de vernieuwde website zijn onder andere concrete gesprekstips toegevoegd voor zowel mensen met een psychische aandoening als de mensen in hun omgeving.

Optimaal Leven – zorg dichtbij en op maat met integrale aanpak

Optimaal Leven vormt in Emmen, Assen, Hoogeveen/De Wolden en Midden-Drenthe een vaste én belangrijke waarde in de hulp aan mensen met langdurige psychische kwetsbaarheid. Een terugblik op de bijzondere samenwerking tussen drie zorginstellingen, huisartsen, verzekeraars en gemeenten vanaf de start in 2015 tot nu en een doorkijkje naar de toekomst.