Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe stapt over op een nieuw elektronisch patiëntendossier

maandag 20 december 2021

GGZ Drenthe maakt op 3 januari 2022 de overstap naar een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD): ONS. ONS is gebruiksvriendelijk en makkelijk benaderbaar. Alle patiëntendossiers worden vanaf 3 januari in ONS geregistreerd en beheerd.
 
Patiënt centraal
Onze medewerkers kunnen eenvoudiger en makkelijker registreren, waardoor zij meer tijd hebben voor patiënten. Hilda van der Hek, directeur GGZ Drenthe: “De behoefte aan een toegankelijk en makkelijk te benaderen systeem was groot. Dit nieuwe EPD is een webapplicatie en dus ook eenvoudig met mobiel, tablet en laptop te gebruiken. Het systeem maakt het ook een stuk eenvoudiger om afspraken te plannen en af te handelen en samen te werken met collega’s. Het is eenvoudig switchen tussen bijvoorbeeld dossier, agenda en registratie. Door minder tijd te hoeven besteden aan administratie blijft er meer tijd over voor het zien van patiënten en dat is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen.”
 
Begrip
Het nieuwe elektronisch patiëntendossier wordt begin januari in gebruik genomen. Een dergelijke overstap en verandering betekent wel wennen, zowel voor onze behandelaren als voor patiënten. We vragen ieders begrip voor eventuele hinder als gevolg van ‘kinderziektes’ bij de ingebruikname. 

Eerste patiënten GGZ Drenthe hebben hun boostervaccinatie!

Vandaag hebben de eerste klinische patiënten een boostervaccinatie van GGZ Drenthe gekregen. De vaccinaties vonden plaats bij Acute Opname Ouderen in Hoogeveen. Tussen 6 en 16 december volgen overige klinische patiënten en medewerkers. De patiënten krijgen de prik op de locatie waar zij verblijven. Medewerkers kunnen op vier locaties in Drenthe terecht.

Succesvolle audit VIPP GGZ

In 2018 startte GGZ Drenthe met de regeling VIPP GGZ, het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional Geestelijke Gezondheidszorg. Vorige week vond de inhoudelijke audit VIPP GGZ plaats. GGZ Drenthe heeft deze audit succesvol afgerond.