Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Eerste patiënten GGZ Drenthe hebben hun boostervaccinatie!

donderdag 2 december 2021

Vandaag hebben de eerste klinische patiënten een boostervaccinatie van GGZ Drenthe gekregen. De vaccinaties vonden plaats bij Acute Opname Ouderen in Hoogeveen. Tussen 6 en 16 december volgen overige klinische patiënten en medewerkers. De patiënten krijgen de prik op de locatie waar zij verblijven. Medewerkers kunnen op vier locaties in Drenthe terecht.

Toen medio november de mogelijkheid zich voordeed vaccins te bestellen hebben we niet geaarzeld en direct voor alle klinische patiënten en alle medewerkers een bestelling geplaatst voor BioNTech/Pfizer vaccins.

Veel collega’s bleken bereid mee te helpen bij de organisatie, het prikken en de registratie. Zodoende konden we snel beginnen.

Een goede en veilige werk- en behandelomgeving voor patiënten, medewerkers en bezoekers heeft de hoogste prioriteit. Daarom bevelen we iedereen de vaccinatie tegen corona van harte aan. Daarnaast blijft het belangrijk consequent de coronamaatregelen in acht te nemen.

Samen doen we er alles aan besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Succesvolle audit VIPP GGZ

In 2018 startte GGZ Drenthe met de regeling VIPP GGZ, het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional Geestelijke Gezondheidszorg. Vorige week vond de inhoudelijke audit VIPP GGZ plaats. GGZ Drenthe heeft deze audit succesvol afgerond.

Veel vaker hart- en vaatziekten bij mensen met een angst- of stemmingsstoornis

Mensen met een angst- of stemmingsstoornis (depressie, bipolaire stoornis) hebben een 50 tot 80% verhoogd risico om hart- en vaatziekten te krijgen. Zij overlijden gemiddeld 10-20 jaar eerder. In de huisartsenscreening op hart- en vaatziekten worden deze psychiatrische aandoeningen echter niet meegenomen. Dat blijkt uit onderzoek drs. Davy Quadackers, arts in opleiding tot psychiater bij GGZ Drenthe, waarover afgelopen week een publicatie verscheen in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.