Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe bereidt zich voor op coronavirus

donderdag 5 maart 2020

GGZ Drenthe heeft voorbereidingen getroffen om mogelijke verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Op dit moment zijn er geen patiënten of medewerkers van GGZ Drenthe bij wie het virus is vastgesteld. GGZ Drenthe houdt de situatie nauwlettend in de gaten. We volgen de richtlijnen van het RIVM en staan in nauw contact met de GGD.

Informatie voor patiënten van GGZ Drenthe:

Heeft u klachten?
Bent u de afgelopen 14 dagen in één van de volgende gebieden geweest:
- China (inclusief Macau en Hongkong)
- Singapore
- Zuid-Korea
- Iran
- de Noord-Italiaanse provincies (Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Fiuli-Julisch-Venetië en Ligurië)

of

heeft u contact gehad met een patiënt met het Coronavirus en u heeft klachten als verkoudheid, hoesten, kortademigheid en/of koorts:

  • Bel dan het secretariaat van het team van GGZ Drenthe waar u in behandeling bent.
  • De afspraak op de poli of bij u thuis wordt omgezet in een telefonische afspraak.
  • Uw behandelaar belt u op het tijdstip van de afspraak.

Daarnaast adviseren wij u telefonisch contact op te nemen met uw huisarts als u in voorgenoemde gebieden bent geweest of contact heeft gehad met een patiënt met Coronavirus en luchtwegklachten en koorts heeft van meer dan 38°C.

Lees ook de flyer van GGZ Drenthe Voorkom verspreiding van het Coronavirus.

Wat kun u zelf doen? 
- was regelmatig uw handen.
- Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze direct weg; was daarna uw handen.

Wat doen we bij GGZ Drenthe?
- We schudden geen handen als u bij ons komt.
- We houden gepaste afstand (1,5 - 2 meter)

Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip!

Samen willen we voorkomen dat het virus verder wordt verspreid.

Over het Coronavirus
Een besmetting met het Coronavirus verloopt meestal mild, vergelijkbaar met griep. Het verschil met een ‘normale’ griep is dat het Coronavirus besmettelijker is en dat het virus bij mensen met verminderde weerstand en bij ouderen met meer ernstige complicaties kan verlopen.

Meer weten?
Voor meer informatie en de laatste berichtgeving over het Coronavirus, inclusief eventuele updates van risicogebieden, kijk op de website van het RIVM:  www.rivm.nl/coronavirus of bel 0800 – 1351.


9 t/m 17 maart: Boslaan Emmen gestremd, omleiding locaties GGZ Drenthe

De Boslaan in Emmen is vanaf maandag 9 maart acht dagen dicht in beide richtingen. Er worden nieuwe lantaarnpalen langs de fietspaden geplaatst. Bezoekers van de locaties Stationsstraat 20 en Boermarkeweg 70 moeten in die periode omrijden.

Daniëlle Cath bijzonder hoogleraar GGZ Zorginnovatie

Daniëlle Cath, psychiater en opleider psychiatrie bij GGZ Drenthe, is door de Stichting Psychiatrisch Epidemiologisch Onderzoek benoemd tot bijzonder hoogleraar GGZ Zorginnovatie in Noord Nederland op het gebied van angst en stemming. De benoeming geldt voor een periode van vijf jaar.