Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Eindejaarssymposium 2023: 'AI in de psychiatrie: dystopie of utopie?'

dinsdag 14 november 2023

Op donderdag 14 december 2023 vindt het jaarlijkse eindejaarssymposium van GGZ Drenthe plaats in De Nieuwe Kolk in Assen. Dit jaar is het onderwerp: 'AI in de psychiatrie: dystopie of utopie?' Het volledige programma en de sprekers vindt u in deze flyer.

Doelgroep
Alle medewerkers binnen de ggz.

Accreditatie
NVvP, FGZPT en VSR

Kosten
De kosten voor het symposium bedragen €60,00. Opleidingen kunnen kosteloos deelnemen.

Aanmelden
Aanmelden kan via de QR code in de flyer of door een mail te sturen naar  eindejaarssympsoium@ggzdrenthe.nl. Neem hier het volgende in mee:

  • Naam
  • Werkgever
  • Functie
  • BIG-nummer
  • In opleiding (ja of nee)
  • Deelname lunch (ja of nee, eventuele dieetwensen.

We hopen je daar graag te mogen verwelkomen!


In gesprek met kandidaat Tweede Kamerlid Wieke Paulusma over leefstijlbevordering en de toekomst van het verpleegkundig vak in de ggz

Tijdens een werkbezoek van kandidaat Tweede Kamerlid Wieke Paulusma aan GGZ Drenthe stonden preventie, leefstijlbevordering en verdere professionalisering van het vak van de verpleegkundige centraal. Dit zijn belangrijke thema's, omdat veel mensen in Drenthe kampen met een combinatie van mentale en lichamelijke klachten. Preventie en gezond leven dragen bij aan verminderen van deze problemen en zijn daarom een belangrijk uitgangspunt in het Integraal Zorg Akkoord. Verpleegkundigen spelen een belangrijke rol in het contact met patiënten over herstel en leefstijl.

Eerste paal geslagen voor nieuwbouw Acute Psychiatrie in Assen

Op maandag 30 oktober heeft een verpleegkundige van de High & Intensive Care de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw Acute Psychiatrie in Assen. In en vanuit een prachtig nieuw pand gaan we vanaf 2025 klinische en ambulante acute psychiatrische zorg bieden aan volwassenen in Drenthe.