Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Bijeenkomst voor familie en naasten

dinsdag 7 juni 2022

De Adviesraad Naasten van GGZ Drenthe organiseert een informatiebijeenkomst voor familieleden en naastbetrokkenen van patiënten. De middag staat in het teken van de belangrijke rol die familie en naasten vervullen in het herstel van een dierbaar iemand met psychische problemen. Ook de zorgen en vragen die naasten soms hebben komen aan bod.

Samen beslissen
GGZ Drenthe wil familie en naasten zo goed mogelijk informeren, ondersteunen en betrekken bij de behandeling.Tijdens de bijeenkomst vertelt psychiater Michiel van den Oever over zijn ervaringen met en het belang van contact met naasten. En wat dat contact voor de patiënt betekent. Ook vertelt verpleegkundige Bertwin Zwiers over samen beslissingen nemen over de behandeling door de patiënt, hulpverlener en naaste.

Herstel
Wanneer iemand te maken krijgt met psychische problemen van een naaste, kan dat vragen, bezorgdheid en onzekerheid oproepen. Soms verandert een persoon of is hij of zij moeilijk te bereiken of te begrijpen. Tegelijkertijd spelen familieleden en naasten een belangrijke rol bij het herstel van iemand met psychische problemen. Zij kennen de persoon immers vaak als geen ander en kunnen van belangrijke toegevoegde waarde zijn in het dagelijks leven van de persoon.

Praktische informatie
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 21 juni van 16.30 uur tot 19.45 uur bij GGZ Drenthe in Assen. Tussendoor is er soep en een broodje. Deelname is gratis. Aanmelden is nodig en kan door een mail te sturen naar bijeenkomst.naasten@ggzdrenthe.nl onder vermelding van naam en het aantal personen. Vóór de bijeenkomst ontvangt u dan meer informatie over het programma en de locatie.

GGZ Drenthe zoekt vrijwilligers in Assen

Wilt u van betekenis zijn voor mensen met weinig contacten en hen een eindje op weg helpen? Door gewoon af en toe samen een kopje koffie te drinken, te wandelen, een spelletje te spelen of een boodschap te doen kunt u al een groot verschil maken.

Hey, het is oké

De Rijksoverheid vervolgt de campagne "Hey, het is oké" om openheid over psychische problemen te stimuleren en het onderwerp bespreekbaar te maken. Op de vernieuwde website zijn onder andere concrete gesprekstips toegevoegd voor zowel mensen met een psychische aandoening als de mensen in hun omgeving.