Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Psychische en lichamelijke problemen hangen nauw met elkaar samen. Als je je lichamelijk niet goed voelt, ga je somberder en negatief denken. Daarom is het voor mensen met bijvoorbeeld een depressie erg belangrijk voldoende te bewegen, gezond te eten, niet teveel alcohol te gebruiken en gezond te slapen. Met een gezonde leefstijl krijg je een gezonder lichaam. En je gaat je psychisch ook beter voelen.
 
Leefstijltraining
Juist voor mensen met depressie is aandacht voor een gezonde leefstijl daarom belangrijk. GGZ Drenthe heeft een training over een gezonde leefstijl ontwikkeld. De training is speciaal voor mensen met depressie en houdt rekening met hun problemen. Zoals moeite om te beginnen, of problemen met doorgaan en volhouden.  

Bij de leefstijltraining LEEF! van GGZ Drenthe krijgen deelnemers intensieve begeleiding. Daarnaast wordt bij de training iemand uit de directe omgeving van de patiënt betrokken, een “maatje”. Zo kan iemand de training een stuk makkelijker volhouden. Bijkomend voordeel is dat soms het hele gezin gezonder gaat leven.
 
Voeding, bewegen en ontspannen
Deelnemers aan de training krijgen informatie en opdrachten over onder meer voeding, bewegen en ontspannen; hoe vaak en hoe lang moet je bewegen om gezond te blijven? Welke voeding heb je dagelijks nodig? Hoe kun je je ontspannen? 

Er zijn daarnaast praktijklessen, zoals gezond eten kopen en koken. Er is in de training ook aandacht voor positieve psychologie waarin deelnemers een positievere kijk op zichzelf krijgen, wat weer een positief effect heeft op de leefstijlverandering.

Contact

Neem voor informatie over de leefstijltraining contact op met Nicolette Moes, leefstijlcoach GGZ Drenthe, telefoon 06 - 52 56 17 24.