Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Korte beschrijving

Ouder worden gaat niet altijd vanzelf. Lichamelijke klachten zoals moeilijker bewegen, vermoeidheid of slechter horen kunnen het dagelijks leven een stuk zwaarder maken. Bovendien gebeurt er veel na ons zestigste. Het werk stopt, de kinderen zijn zelfstandig en om ons heen krijgen we meer te maken met ziekte en overlijden van familieleden en vrienden. Allemaal dingen waardoor uw leven er heel anders uit kan gaan zien. En waardoor het extra lastig is om met bijkomende psychische problemen om te gaan.

De Ouderenpsychiatrie van GGZ Drenthe helpt bij bijvoorbeeld depressie, angst, psychose, persoonlijkheidsproblemen en geheugenproblemen. We onderzoeken wat er precies aan de hand is en zoeken samen met u naar oplossingen. Zijn er geheugenproblemen die misschien te maken hebben met dementie? Dan hoort u op onze polikliniek voor eendags-diagnostiek zelfs al na één dag wat er aan de hand is. Daarbij hebben we ook oog voor lichamelijke klachten. Want soms speelt uw lichamelijke gezondheid een rol bij het ontstaan, of niet opknappen, van psychische problemen. Of krijgt u door psychische problemen bijvoorbeeld moeite met medicijngebruik.

We proberen psychische problemen te verminderen zodat u zichzelf weer beter kunt redden. Of we leren u met de problemen om te gaan. Want boven alles willen we dat u kunt blijven genieten van de dingen waaraan u plezier beleeft.

Het gaat om bijvoorbeeld

  • Geheugenproblemen
  • Verwardheid
  • Sombere gevoelens
  • Angst
  • Eenzaamheid
  • Verslaving
  • Lichamelijke klachten

Behandelingen

Aanvullende info

Mantelzorg

Uw partner of een familielid mag natuurlijk meekomen naar GGZ Drenthe. Als u het goed vindt betrekken we hen graag bij de behandeling. Zij kennen hun vader of moeder, broer, zus, opa of oma vaak als geen ander. Bovendien kan het u helpen bij gesprekken; twee horen immers altijd meer dan één.

Wetenschappelijk onderzoek 

In samenwerking met het UMC Groningen wordt onder andere wetenschappelijk onderzoek verricht naar de samenhang van levenslijnen en het ontstaan van psychische klachten en aandoeningen.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.