Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

De geheugenpoli, ook wel genoemd neuropsychiatrie, is speciaal voor mensen met geheugenproblemen bij wie het vermoeden bestaat van dementie. Dat kan als iemand moeite heeft om dingen te onthouden, kleine dingen vergeet en regelmatig niet op het juiste woord kan komen. Daardoor kunnen er problemen zijn in het dagelijks leven. Ook kan er sprake zijn van bijkomende klachten zoals veranderingen in de stemming, het karakter of gedrag.

Eéndags-diagnostiek

We onderzoeken wat er precies aan de hand is en geven u en uw omgeving, bijvoorbeeld familieleden, advies over hoe u het beste met de gevolgen van geheugenproblemen om kunt gaan. Ook krijgt u een lichamelijk onderzoek om een eventuele lichamelijke oorzaak van uw klachten uit te sluiten. U kunt vragen stellen over rijbewijs, medicijnen of het gebruik van geheugensteuntjes. Bovendien letten we sterk op overbelasting van familieleden of andere mantelzorgers.

Wat levert het op?

De behandeling richt zich vooral op de gevolgen in het dagelijks leven en kan bestaan uit voorlichting en advies, stapsgewijze aanpak van gedragsproblemen en medicatie. Daarnaast betrekken we bij elke patiënt de naaste familie door gesprekken met de patiënt en diens familie te voeren. Ook zijn er voor de partner mantelzorgcursussen.

Praktische zaken

Tijdens de behandeling is één van onze medewerkers uw vaste aanspreekpunt.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.