Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Workshop op het jaarlijkse Voorjaarscongres

woensdag 24 april 2024

Op 11 april 2024 gaven gz-psycholoog-somnoloog Inge Ensing en psychiater Rixt Riemersma een workshop op het jaarlijkse Voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie.

Praktijkboek: slapeloosheid in de ggz

woensdag 27 december 2023

Op 13 oktober 2023 kwam het Praktijkboek: slapeloosheid in de ggz van collega Inge Ensing uit. Dit boek is bedoeld om behandelaren in de ggz te helpen bij het vaststellen en behandelen van slapeloosheid van cliénten.

Kenniscafé lekker slapen

donderdag 23 maart 2023

Psychiater Maaike van Veen neemt maandag 24 april deel aan het Kenniscafé Groningen in een gesprek over lekker slapen. Wat zijn adviezen voor goede slaap? Wat gebeurt er als je (te) weinig slaapt en wat is chronische slapeloosheid? De bijeenkomst is in het Groninger Forum.

Aanwezig op Voorjaarscongres NVvP

dinsdag 14 maart 2023

Psychiaters Maaike van Veen en Rixt Riemersma en gz-psycholoog Inge Ensing van het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie houden een voordracht op het Voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie eind maart in Maastricht.

Online lezing Maaike van Veen voor McMaster's Universiteit in Canada

maandag 6 maart 2023

Maaike van Veen, psychiater en onderzoeker bij het Expertisecentrum heeft op 26 januari 2023 een online lezing gegeven voor McMaster's Universiteit in Canada.

Refereeravond Dimence Groep

maandag 20 februari 2023

Maandelijks wordt door de Opleiding Psychiatrie van de Dimence Groep en de Medische Staf een refereeravond georganiseerd.

Intervisie bijeenkomst voor Somno-technologen

donderdag 19 januari 2023

Woensdag 22 februari zal er een eerste intervisie bijeenkomst zijn voor somno-technologen (i.o) uit de 3 noordelijke provincies. Deze bijeenkomst zal in het teken staan van kennismaking en er zal casuïstiek worden besproken. Op deze manier willen we kennis en kunde met elkaar bespreken en delen.

We hopen op een zinvolle ochtend.

Cursus Psychofarmaca en slaap

woensdag 11 januari 2023

Psychiaters Rixt Riemersma en Maaike van Veen geven een korte cursus over de effecten van psychofarmaca op de slaap. Hierbij ligt het aandachtspunt op de medicamenteuze aspecten van behandeling van slapeloosheid. Psychiaters, (huis)artsen, AIOS en verpleegkundig specialisten zijn van harte uitgenodigd zich aan te melden.

Cursus Cognitieve gedragstherapie voor insomniastoornis

woensdag 4 januari 2023

Ben je psychiater, psycholoog of verpleegkundig specialist en wil je meer weten over slaap, slaapproblemen en de behandeling van slaapstoornissen? Meld je aan voor de cursus Cognitieve gedragstherapie voor insomniastoornis (CGT-i).

Promotie Maaike van Veen: slaap en agressie

donderdag 10 november 2022

Psychiater Maaike van Veen van GGZ Drenthe is donderdag gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen op een onderzoek over het verband tussen slecht slapen en agressie. Het onderzoek biedt mogelijkheden woede, vijandigheid en agressief gedrag te verminderen bij (forensisch) psychiatrisch patiënten.

Bijeenkomst over slaapproblemen

donderdag 13 oktober 2022

Kenniscafé Assen organiseert een informatieavond over slaap. Psychiater Rixt Riemersma van het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie van GGZ Drenthe vertelt als een van de deskundigen over slaap, slaapproblemen en de relatie met psychische problemen.

GGZ Drenthe viert een jubileum

maandag 3 oktober 2022

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de eerste patiënt werd opgenomen in Beileroord, een van de voorlopers van GGZ Drenthe. De opname van mensen met psychiatrische problemen, met de daarbij horende gezinsverpleging van patiënten in het dorp, was in die tijd vooruitstrevend te noemen.

Prof.dr. Marike Lancel 'Geef prioriteit aan de aanpak van slaapproblemen'

donderdag 29 september 2022

'Behandelaars zouden veel meer aandacht moeten besteden aan de slaap van patiënten', aldus Prof.Dr. Marike Lancel, somnoloog, in een interview in GZ-psychologie.

Promotie Maaike van Veen

donderdag 29 september 2022

Maaike van Veen, psychiater bij het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie, gaat haar promotietraject afronden. Zij deed onderzoek naar het verband tussen slecht slapen en agressie, in het bijzonder bij mensen in forensisch psychiatrische behandeling.

Nieuwe structuur cliëntmedezeggenschap GGZ Drenthe

maandag 13 juni 2022

De ondertekening van een nieuwe medezeggenschapsregeling bekrachtigt een andere wijze waarop de medezeggenschap van patiënten voortaan plaatsvindt. In plaats van één Cliëntenraad en lokale cliëntcommissies gaan we over op 11 lokale Cliëntenraden en één centrale Cliëntenraad.