Verpleegkundige met ervaring in de verslavingszorg, somno-technoloog in opleiding | BIG registratienummer: 89058300230
Binnen het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie voert Ella diverse onderzoeken uit ten behoeve van de diagnostiek en slaapproblemen en ondersteunt en begeleidt ze patiënten bij de diverse onderzoeken die gedaan worden.
Secretaresse en gastvrouw
Voor al uw vragen over het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie en over uw afspraken kunt u bij Esther terecht .
Onderzoeksassistent
Esther is werkzaam bij het vroegdetectie onderzoek naar slaap en psychiatrie.
GZ-psycholoog | BIG registratienummer: 89923884825.
Floor doet psychologische behandelingen gericht op langdurige slapeloosheid, nachtmerries en een verschoven dag-nachtritme. Ze maakt hierbij o.a. gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR en imaginatie en rescripting (IRT). Met haar ruime ervaring elders reikt haar blik verder dan alleen de slaapstoornis en heeft ze aandacht en ruimte voor onderliggende problematiek.
(OSAS-) verpleegkundige en somno-technoloog | BIG registratienummer: 59913442130
Ilse begeleidt patiënten bij diverse slaaponderzoeken en is verantwoordelijk voor de beoordeling van deze onderzoeken. Zo draagt ze bij aan de diagnostiek van de slaapproblemen. Verder ondersteunt ze patiënten tijdens de behandeling van slaap gerelateerde ademhalingsproblemen, onder andere bij het opstarten van CPAP therapie.
GZ-psycholoog en somnoloog | BIG registratienummer: 69915536725
Inge gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en is geregistreerd gedragstherapeut VGCt®. Bij het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie geeft zij psychologische behandeling bij langdurige slapeloosheid en nachtmerries, waarbij ze aandacht heeft voor achterliggende oorzaken, zoals ingrijpende levensgebeurtenissen en negatieve gedachtenpatronen. Ook behandelt zij mensen met een verschoven dag-nachtritme.
Secretariaatsmedewerker
Jadey is werkzaam op het secretariaat en versterkt Esther Benz op maandag en vrijdag. Voor al uw afspraken en vragen kunt u bij haar terecht.
Teammanager Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie, teammanager vier teams GGZ Drenthe ambulante Forensische Psychiatrie
Jorik geeft leiding aan regieverpleegkundigen, regie-agogen, regie behandelaren en de zorgadministratie. Hij begeleidt, instrueert, coacht en motiveert teamleden. Samen met de inhoudelijk eindverantwoordelijk behandelcoördinator bewaakt hij de kwaliteit en kwantiteit van de werkzaamheden en is hij verantwoordelijk voor het behandel- en werkklimaat in de teams.
Verpleegkundige en somno-technoloog in opleiding | BIG registratienummer: 09919579530
Binnen het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie voert Judithdiverse onderzoeken uit ten behoeve van de diagnostiek van slaapproblemen. Daarnaast begeleidt zij de patiënt bij de diverse onderzoeken die gedaan worden.
Psychiater en onderzoeker | BIG registratienummer: 19056427201
Tijdens haar diverse werkzaamheden kwam telkens weer naar voren hoe essentieel slaap is voor het geestelijk en lichamelijk welzijn. Bijvoorbeeld bij mensen met een psychotische kwetsbaarheid, verslaving, ADHD of depressie. Maaike merkte dat er binnen de psychiatrie nog relatief weinig aandacht is voor slaap.
In november 2022 is zij gepromoveerd op het onderzoek On edge, night and day, over de relatie tussen slecht slapen, impulsiviteit en agressie in de forensische psychiatrie, onder begeleiding van prof. dr. Marike Lancel. Voor een gedegen basis voor de methodologie en statistische analyses van haar onderzoek heeft zij de Master Epidemiologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gevolgd.
Sinds 2017 combineert Maaike dit onderzoek met het werk als psychiater bij het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie. Haar interessegebieden zijn onder andere: de samenhang tussen slaapstoornissen en verslaving, ADHD, agressie en impulsiviteit; farmacologische behandeling van insomnie; slaapstoornissen tijdens de menopauze en de relatie tussen slaap en cardiometabole aandoeningen bij mensen met psychiatrische aandoeningen.
Sinds 2020 is Maaike lid van de commissie wetenschappelijke activiteiten van de Nederlandse Vereniging voor Slaap-Waak Onderzoek.
Bijzonder hoogleraar Slaap en Psychopathologie Klinische Psychologie en Psychopathologie van de RuG.
Sinds 2005 werkt Marike bij GGZ Drenthe als senior onderzoeker bij de Forensisch Psychiatrische Kliniek en als slaapdeskundige bij het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie. Onderzoeksthema’s zijn o.a.: de wisselwerking tussen psychische aandoeningen en slaapstoornissen en de invloed van slaaptekort op impulsiviteit en agressiviteit. Voorheen was zij hoofd van de onderzoeksafdeling Slaapfarmacologie bij het Max-Planck Instituut voor Psychiatrie in München, Duitsland.
Laborant
Retta is een van de vaste gezichten bij de begeleiding van de polysomnografie onderzoeken.
Psychiater, behandelcoördinator | BIG registratienummer: 29063513401
De belangstelling en passie van Rixt voor slaap en het functioneren van de biologische klok begon tijdens haar promotieonderzoek aan het Nederlands Herseninstituut bij Prof.dr. Swaab en Prof.dr. Van Someren. Rixt Riemersma was eerder werkzaam bij de polikliniek bipolaire stoornissen van het UCP-UMCG te Groningen en het FACT team van Lentis in Winschoten. Sinds 2012 is zij bestuurslid van het Kenniscentrum Bipolaire stoornissen (KenBiS).
Psycholoog, promovendus
Teus is werkzaam bij het vroegdetectie onderzoek naar slaap en psychiatrie. Binnen dit onderzoek combineert hij deze studierichtingen om vanuit zowel de klinische, als wetenschappelijke invalshoek met slaap bezig te zijn.
GZ-psycholoog
Wimjan voert met name cognitieve gedragstherapie uit gericht op langdurige slapeloosheid en verschoven dag-nacht ritme. Daarnaast heeft hij een brede blik door zijn ervaring op andere behandelafdelingen. Ook heeft hij veel ervaring met het behandelen van kinderen en jongeren.
Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag: