Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Slaapproblemen én een psychische stoornis

Slaapproblemen komen vaak voor in combinatie met psychische problematiek. In de meeste gevallen wordt de psychische stoornis behandeld en is er weinig aandacht voor de slaapproblematiek. Uit onderzoek blijkt echter dat het behandelen van slaapproblemen ook het herstel van psychische stoornissen kan versnellen.

Oorzaak onderzoeken

Het GGZ Drenthe Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie onderzoekt wat de oorzaak is van de slaapproblemen, binnen de context van de aanwezige psychische klachten en eventuele medicatie en lichamelijke aandoeningen. Op basis van de diagnose wordt in overleg met u een behandelplan opgesteld en uitgevoerd. Het Expertisecentrum voor Slaap en Psychiatrie richt zich op de behandeling van slaapstoornis; de behandeling van de psychische problemen worden idealiter voortgezet door de verwijzende behandelaar. 

Waar wordt u behandeld?

Indien het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie de enige ggz-behandelaar is, bijvoorbeeld na verwijzing door de huisarts of verwijzing vanuit de Generalistische Basis GGZ, zal in overleg worden bepaald of behandeling van de psychische stoornis tevens bij het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie kan plaatsvinden, of dat we doorverwijzen naar een andere instelling of praktijk.

Contact

GGZ Drenthe Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie
Postbus 30007, 9400 RA Assen
Dennenweg 9, gebouw 't Kwartier, 9404 LA Assen
T (0592) 33 46 32 (bereikbaar tijdens kantooruren.

Kosten

Een behandeling bij het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie wordt vergoed als er sprake is van een psychische aandoening of een vermoeden daarvan én de slaapproblemen aanvullend behandeld moeten worden. 

Meer informatie over kosten en eigen risicoLees en bekijk verhalen van patiënten

Wachttijden

Informatie over de wachttijden van het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie vindt u bij de wachttijden van GGZ Drenthe.

Mijn GGZ Drenthe

Het patiëntenportaal en de online behandelomgeving vindt u via Mijn GGZ Drenthe.

Patiëntinformatie A-Z

Een vraag stellen aan het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 –33 46 32.

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.