Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Onze behandelaren en medewerkers

Ella Dijkhuizen

Verpleegkundige met ervaring in de verslavingszorg, somno-technoloog in opleiding | BIG registratienummer: 89058300230

Binnen het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie voert Ella diverse onderzoeken uit ten behoeve van de diagnostiek en slaapproblemen en ondersteunt en begeleidt ze patiënten bij de diverse onderzoeken die gedaan worden.

Esther Benz

Secretaresse en gastvrouw

Voor al uw vragen over het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie en over uw afspraken kunt u bij Esther terecht . 

Inge Ensing

GZ-psycholoog en somnoloog | BIG registratienummer: 69915536725

Inge gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en is geregistreerd gedragstherapeut VGCt®.  Bij het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie geeft zij psychologische behandeling bij langdurige slapeloosheid en nachtmerries, waarbij ze aandacht heeft voor achterliggende oorzaken, zoals ingrijpende levensgebeurtenissen en negatieve gedachtenpatronen. Ook behandelt zij mensen met een verschoven dag-nachtritme. 

Judith Kramer

Verpleegkundige en somno-technoloog in opleiding | BIG registratienummer: 09919579530

Binnen het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie voert Judithdiverse onderzoeken uit ten behoeve van de diagnostiek van slaapproblemen.  Daarnaast begeleidt zij de patiënt bij de diverse onderzoeken die gedaan worden.

Maaike van Veen

Psychiater en onderzoeker | BIG registratienummer: 19056427201

Tijdens haar diverse werkzaamheden kwam telkens weer naar voren hoe essentieel slaap is voor het geestelijk en lichamelijk welzijn. Bijvoorbeeld bij mensen met een psychotische kwetsbaarheid, verslaving, ADHD of depressie. Maaike merkte dat er binnen de psychiatrie nog relatief weinig aandacht is voor slaap. 

In november 2022 is zij gepromoveerd op het onderzoek On edge, night and day, over de relatie tussen slecht slapen, impulsiviteit en agressie in de forensische psychiatrie, onder begeleiding van prof. dr. Marike Lancel. Voor een gedegen basis voor de methodologie en statistische analyses van haar onderzoek heeft zij de Master Epidemiologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gevolgd.

Sinds 2017 combineert Maaike dit onderzoek met het werk als psychiater bij het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie. Haar interessegebieden zijn onder andere: de samenhang tussen slaapstoornissen en verslaving, ADHD, agressie en impulsiviteit; farmacologische behandeling van insomnie; slaapstoornissen tijdens de menopauze en de relatie tussen slaap en cardiometabole aandoeningen bij mensen met psychiatrische aandoeningen. 

Sinds 2020 is Maaike lid van de commissie wetenschappelijke activiteiten van de Nederlandse Vereniging voor Slaap-Waak Onderzoek. 

Retta van der Hoek

Laborant

Retta is een van de vaste gezichten bij de begeleiding van de polysomnografie onderzoeken.

Wimjan Verf

GZ-psycholoog

Wimjan voert met name cognitieve gedragstherapie uit gericht op langdurige slapeloosheid en verschoven dag-nacht ritme.  Daarnaast heeft hij een brede blik door zijn ervaring op andere behandelafdelingen. Ook heeft hij veel ervaring met het behandelen van kinderen en jongeren.

Contact

GGZ Drenthe Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie
Postbus 30007, 9400 RA Assen
Dennenweg 9, gebouw 't Kwartier, 9404 LA Assen
T (0592) 33 46 32 (bereikbaar tijdens kantooruren.

Kosten

Een behandeling bij het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie wordt vergoed als er sprake is van een psychische aandoening of een vermoeden daarvan én de slaapproblemen aanvullend behandeld moeten worden. 

Meer informatie over kosten en eigen risicoLees en bekijk verhalen van patiënten

Wachttijden

Informatie over de wachttijden van het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie vindt u bij de wachttijden van GGZ Drenthe.

Mijn GGZ Drenthe

Het patiëntenportaal en de online behandelomgeving vindt u via Mijn GGZ Drenthe.

Patiëntinformatie A-Z

Een vraag stellen aan het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Zorgvragen over persoonlijke psychische situaties behandelen wij niet per e-mail. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren. Voor vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen. Bellen (tijdens kantooruren) kan met het Aanmeldcentrum GGZ Drenthe via het algemene telefoonnummer (0592) 33 48 00.