Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Aan de buitenkant kun je niet altijd zien dat iemand een verstandelijke beperking heeft. Een verstandelijke beperking is een ontwikkelstoornis. Mensen met een verstandelijke beperking ontwikkelen zich minder snel dan leeftijdsgenoten. De gevolgen zijn vooral merkbaar op school, in de omgang met anderen en in hoeverre ze zichzelf kunnen redden in het dagelijks leven.  Mensen met een verstandelijke beperking kunnen dit vaak goed verbergen. Daardoor worden ze snel overvraagd.   

Bijkomende problemen

Het is belangrijk om de verstandelijke beperking te herkennen en hiermee rekening te houden. Mensen met een verstandelijke beperking hebben daarnaast vaak last van psychische problemen, zoals autisme, depressie, angst of trauma. Ook problemen met bewegen en gedragsproblemen komen voor. Het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie is speciaal voor hulp aan mensen met een combinatie van een verstandelijke beperking en psychische problemen. 

Een vraag stellen aan Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 33 41 00. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.