Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Wouter van Ewijk directeur a.i. GGZ Drenthe

dinsdag 5 oktober 2021

Wouter van Ewijk is gestart als directeur ad interim bij GGZ Drenthe. Gedurende tweeënhalve dag per week gaat Van Ewijk tijdelijk de directie versterken. Zijn aanstelling is voor een periode van maximaal 1 jaar, tot uiterlijk 1 oktober 2022.

Omdat grote onderwerpen de komende tijd extra tijd en aandacht vragen, waaronder de invoering van een nieuw zorginformatiesysteem / EPD en het nieuwe zorgprestatiemodel is gekozen voor een geleidelijke overgang naar een tweehoofdige directie.

Van Ewijk is oorspronkelijk opgeleid tot psychiater. Hij heeft een brede ervaring als bestuurder, waaronder bij Evean (ook onderdeel van Espria), bij ggz-organisaties GGZinGeest en de Forensische Zorgspecialisten, VUmc in Amsterdam, en Medisch Spectrum Twente.

We heten Wouter van harte welkom bij GGZ Drenthe en wensen hem veel succes bij zijn werkzaamheden.

Integrale zorg door Optimaal Leven begint zijn vruchten af te werpen

Twee jaar na de start van Optimaal Leven is de balans opgemaakt: hoe heeft het Optimaal Leven programma in de praktijk vorm gekregen en wat zijn de opbrengsten hiervan? Voor het onderzoek zijn interviews en vragenlijsten afgenomen bij cliënten en medewerkers. Gekeken is naar drie pijlers: integrale zorg, herstelondersteunende zorg en gebiedsgericht werken. De resultaten laten zien dat Optimaal Leven een duidelijke ontwikkeling in gang heeft gezet.

FACT Jeugdteam Drenthe

Samen met Accare, Ambiq, Cosis, Elker, Yorneo en Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) werken we samen binnen het FACT Jeugdteam in Drenthe. Het FACT team biedt hulp en psychiatrische behandeling aan kinderen en jongeren tot 23 jaar met complexe problematiek en problemen op diverse levensgebieden.